17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportMarko Bela: Intenţia noastră ar fi să păstrăm această coaliţie până în...

Marko Bela: Intenţia noastră ar fi să păstrăm această coaliţie până în 2012

Vicepremierul Marko Bela a declarat astăzi, la Zalău, că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îşi doreşte să păstreze actuala coaliţie până în 2012, atât pentru respectarea angajamentelor asumate, cât şi pentru stabilitatea politică din ţară, relatează Agerpres.

 

„Noi am vrea să fie stabilă această coaliţie. De obicei, UDMR în orice alianţă a încercat să se achite de angajamentele asumate şi întotdeauna am încercat să ducem până la capăt mandatul. Şi de data aceasta noi am făcut o alianţă până la alegerile din 2012 şi intenţia noastră ar fi să păstrăm această coaliţie până în 2012. Bineînţeles că acest lucru se va întâmpla dacă vor exista interese reciproce în acest sens. Deci, dacă toţi partenerii vor gândi la fel şi vor să păstreze această coaliţie. Dar, aşa cum am spus, noi abordăm astfel problema coaliţiei şi am vrea să mergem până la alegeri, fiindcă vrem să ducem până la capăt mandatul, pe de o parte, pe de altă parte stabilitatea în acest moment este un factor primordial în viaţa politică din România”, a precizat, într-o conferinţă de presă, Marko Bela.

El a adăugat că actuala coaliţie va continua luarea de măsuri de relansare economică, amintind în acest context de „cardul Kogălniceanu” pentru întreprinderile mici şi mijlocii, aprobat în această săptămână de Guvern, card care are la bază o propunere mai veche a UDMR.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri şi posibilitatea de a rămâne la guvernare şi după 2012, Marko Bela a subliniat faptul că „sondajele, în acest moment, arată că Uniunea are susţinerea necesară”, respectiv 5 – 6% din electorat ar vota cu UDMR, dar a menţionat că sondajele de opinie sunt numai un reper.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă