Maradona salută întreruperea primei ligi din Argentina

Legendarul Diego Armando Maradona a trimis un mesaj de susţinere, marţi, pentru decizia de a suspenda fotbalul argentinian până la data de 31 martie şi a trimis o scrisoare în acest sens preşedintelui Sindicatului fotbaliştilor argentinieni, Sergio Marchi.

Share

Rl online 0 comentarii

18.03.2020 - 12:41

"Vreau să-i mulţumesc din inimă lui Sergio Marchi pentru grija manifestată faţă de toţi jucătorii argentinieni de fotbal", a transmis fostul campion mondial, cu echipa Argentinei, în anul 1986, pe contul său de Instagram.

Maradona şi-a însoţit mesajul cu o fotografie a lui Marchi, care a transmis Guvernului şi conducătorilor Superligii Argentinei şi Asociaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA) decizia jucătorilor de a-şi suspenda activitatea.

"Eu întotdeauna am fost de partea jucătorilor, indiferent de clubul sau sportul pe care îl practică. Şi susţin categoric hotărârea de a opri totul cel puţin până la data de 31 martie. Să oprim mingea, băieţi. Să oprim totul", a adăugat antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima La Plata.

Superliga argentiniană de fotbal a anunţat, marţi, suspendarea temporară a Cupei naţionale, răspunzând astfel unei solicitări a Ministerului Sporturilor pentru a lupta contra pandemiei de coronavirus.

Întrucât campionatul Argentinei s-a încheiat pe 10 martie, Cupa Argentinei era principala competiţie din ţară aflată încă în curs.

Ministrul argentinian al Sporturilor, Matia Lammens, a cerut, într-o scrisoare adresată Superligii, suspendarea "tuturor partidelor, tuturor competiţiilor, programate până la data de 31 martie".

Duminică, preşedintele Superligii, Alberto Fernandez, anunţase mai multe măsuri drastice pentru a limita propagarea noului coronavirus, dar îşi manifestase intenţia de a menţine disputarea meciurilor.

În Argentina, 65 de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19, dintre care doi şi-au pierdut viaţa.

Comentarii