20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportMacovei: Dacă eşti politician din USL, nu este nicio problema să fii...

Macovei: Dacă eşti politician din USL, nu este nicio problema să fii şi infractor

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, susţine că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ”vrea ca primarii, consilierii şi preşedinţii de consilii judeţene să încalce legea şi să nu mai fie pedepsiţi”.

Monica Macovei a scris pe blogul său că Antonescu este un ”bufon al politicii româneşti” şi a propus o lege de amnistie pentru cei condamnaţi pentru conflicte de interese, dar şi introducerea unui recurs în interesul legii pentruscăparea primarilor incompatibili”.

”Antonescu îşi face calcule ca primarii care au încălcat legea să îi facă rost de voturi pentru Cotroceni, în semn de recunoştinţă că i-a scăpat de mâna justiţiei.  Antonescu le propune aleşilor locali un blat şi un troc murdar”, a scris Monica Macovei.

Europarlamentarul a adăugat că liderul PNL nu vrea o clasă politică onestă, care să-i respecte pe oameni, ci o ”clică incompatibilă, coruptă, care să fure din banii publici” şi să nu mai fie pedepsită pentru faptele sale.

”Propunerea lui Antonescu ne spune negru pe alb că în România dacă eşti politician din USL, nu este nicio problema să fii şi infractor: scapi dacă USL este la putere, pentru că Antonescu şi USL vor da o lege special pentru tine să te scape. Antonescu confundă statul roman cu o grupare mafiotă care îşi protejează executanţii infracţiunilor”, a mai spus Macovei.

Totodată, europarlamentarul a adăugat că statul de drept este opusul propunerilor lui Antonescu, pe care îl acuză că ”vrea să schimbe legea ca să acopere ilegalităţi”.

”Antonescu nu a avut nicio contribuţie la intrarea României în Uniunea Europeană, însă vrea acum să ne scoata din Uniune. Şi nu oricum, ci cu capul plecat de ruşine.  Singura soluţie pentru demnitatea natională şi europeană a românilor este să plece Antonescu, pentru ca el ameninţă legea şi dreptatea în Romania”, a conchis Macovei.

Cele mai citite

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...
Ultima oră
Pe aceeași temă