23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportLegea asistenţei sociale, susţinută în plen de PDL şi criticată de PSD...

Legea asistenţei sociale, susţinută în plen de PDL şi criticată de PSD şi PNL

Deputaţii PSD şi PNL au criticat, marţi, în plen, legea privind asistenţa socială, arătând că actul normativ este un pretext de diminuare a cheltuielilor cu asistenţa socială şi a sprijinului pentru populaţia săracă a României, reglementarea fiind susţinută, în schimb, de reprezentanţii PDL, scrie Mediafax.

Ioan Cindrea (PSD) a anunţat că formaţiunea sa nu va vota acest proiect de lege deoarece la comisie amendamentele social-democraţilor nu au fost acceptate, iar legea este elaborată de Guvern cu scopul de a reduce cu o treime cheltuielile cu asistenţa socială.

El a arătat că legea aruncă povarea crizei economice spre cei nepăstuiţi şi trece asistenţa socială în sarcina autorităţilor locale fără să asigure şi fondurile necesare.

Potrivit lui Cindrea, legea asistenţei modifică 16 legi şi mai multe hotărâri de Guvern şi ordine de ministru şi acest lucru este o “aventură legislativă” care pune în pericol interesul cetăţeanului.

Deputatul PNL Mariana Câmpeanu a spus că nici liberalii nu susţin proiectul de lege deoarece s-a ales praful de amendamentele PNL în comisie. “Scopul legii asistenţei sociale este de a scădea cheltuielile cu asistenţa socială şi nu combaterea sărăciei”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Ea a adăugat că principiul solidarităţii sociale dispare şi că este o discriminare “revoltătoare” a personaelor cu dizabilităţi şi mai mult defavorizează decât ajută categoriile vulnerabile.

În replică, liderul grupului PDL Mircea Toader a spus că democrat-liberalii susţine acest proiect foarte important pentru modul în care este organizată asistenţa socială şi a arătat că subliniază conclucrarea între membrii comisiei la dezbaterea acestei legi.

Camera Deputaţilor a început, marţi, dezbaterea proiectului de lege privind asistenţa socială, după ce el a fost rediscutat în comisia de specialitate. Timpul de dezbatere pe articole a acestui proiect este de o oră, având în vedere că este în procedură de urgenţă.

Camera Deputaţilor este for decizional, iar Senatul l-a adoptat tacit.

Cele mai citite

Laura Codruţa Kovesi, îngrijorată că noile prevederi adoptate de Austria ar putea împiedica anchetele Parchetului European

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, anunţă că analizează noile dispoziţii legale adoptate de Austria. Unele dintre acestea ar putea intra în contradicţie cu Regulamentul...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă