Laura Oprean şi Bogdan Licu vor susţine, joi, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru ocuparea funcţiilor de prim-adjunct, respectiv adjunct al procurorului general al României.
Pe 14 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat că va finaliza până pe 30 decembrie procesul de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei pentru funcţiile de prim-adjunct şi de adjunct al procurorului general.
'Secţia pentru procurori (…) a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiţiei de avizare a numirii doamnei procuror Laura Oprean şi a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct şi, respectiv, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie', preciza CSM.
Conform calendarului stabilit, pe 30 decembrie vor fi transmise avizele către Ministerul Justiţiei.
* Eficientizarea activităţii de combatere a infracţionalităţii, cu accent pe domeniile prioritare, reprezintă obiectivul central din planul managerial al Laurei Oprean, candidat la postul de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
'Prin obiectivele pe care mi le propun în acest proiect (…) am în vedere eficientizarea activităţii de combatere a infracţionalităţii, cu accent pe domeniile prioritare, prin îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie, consolidarea integrităţii în Ministerul Public şi optimizarea organizării şi funcţionării instituţiei, pentru adaptarea la cerinţele impuse de evoluţia cadrului legislativ şi instituţional al sistemului judiciar, în care performanţa şi eficienţa sunt corelate cu planificarea strategică şi cu buna gestionare a resurselor', se arată în planul managerial.
* Combaterea corupţiei în administraţia publică locală şi a infracţiunilor silvice se numără printre principalele obiective din planul managerial al lui Bogdan Licu, candidat la funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).
Licu îşi mai propune sporirea eficienţei în instrumentarea cauzelor care au ca obiect infracţiuni de spălare a banilor şi evaziune fiscală şi responsabilizarea procurorilor în vederea creşterii numărului de sesizări din oficiu, prin valorificarea informaţiilor din mass-media şi din alte surse.