32.9 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportPrecizare DNA: Laura Kövesi NU predă cursuri la SNSPA

Precizare DNA: Laura Kövesi NU predă cursuri la SNSPA

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, nu predă cursuri la SNSPA și nici nu a încasat vreun ban de la SNSPA, a informat, miercuri, DNA.

Comunicatul DNA vine ca răspuns la informația, oferită în mass-media, că procurorul şef al DNA ar fi cadru didactic invitat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din acest an universitar.

"Doamna Laura Codruța Kövesi nu este și nu a fost vreodată cadru didactic invitat ori cu normă întreagă sau parţială la SNSPA, nu a predat niciun curs și nu ținut nicio prezentare/prelegere la acea instituție. Prin urmare, domnia sa nu a încasat nici un fel de drepturi bănești de la acea instituție", subliniază DNA.  

În materialul vehiculat în mass media se precizează că procurul șef al ține un curs de "Drepturile fundamentale la transparență și bună administrare – instrumente și mecanisme de garantare" în cadrul Masterului de Integritate Publică și Politici Anticorupție, de la Facultatea de Administrație Publică a SNSPA.

"În urma unei sumare verificări a paginii de internet a Facultăţii de Administraţie Publică (www.administratiepublica.eu) a rezultat că respectiva informație, total falsă, figura într-adevăr, pe pagina de internet la instituției , până în dimineața zilei de 20 ianuarie 2016, când a fost retrasă de pe pagină", precizează DNA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis a promulgat două legi și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi două legi și a eliberat din funcție doi procurori. Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis cotidianului...

ANAF: Creștere Semnificativă a Sesizărilor Penale pentru Neplata Impozitelor și a Contribuțiilor

București, 25 iunie 2024 – Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis în acest an un număr record de 8.099 de sesizări penale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...
Ultima oră
Pe aceeași temă