17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportIon Iliescu: Traian Băsescu ar putea să-şi părăsească mandatul chiar dacă nu...

Ion Iliescu: Traian Băsescu ar putea să-şi părăsească mandatul chiar dacă nu vrea

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, a declarat joi că preşedintele Traian Băsescu ar putea să-şi părăsească mandatul „chiar dacă nu vrea”, în funcţie de noua structură a Parlamentului care va rezulta la viitoarele alegeri.

 

Prezent la lansarea cărţii „Managementul fondurilor structurale – de la idee la proiect”, Iliescu a spus, referindu-se la declaraţia şefului statului conform căreia ar renunţa la mandat dacă ar fi revizuită Constituţia, că „asemenea condiţionări sunt total nepotrivite”.

„Reviziuirea Constituţiei are o procedură bine statornicită chiar prin Constituţie şi nu e o treabă care se face bătând din palme. Mandatul său e o chestiune care iar ţine de anumite împrejurări şi considerente, adică el s-ar putea să părăsească mandatul chiar dacă nu vrea, în funcţie de structura Parlamentului rezultând din viitoarele alegeri. De aceea se pregăteşte şi de alegeri, ca să fie sigur că obţine o componenţă care să-i asigure finalul de mandat. E o discuţie inutilă din acest punct de vedere cu asemenea condiţionări, renunţ la nu ştiu ce dacă nu ştiu ce. Nu se tratează în acest fel lucrurile într-o societate civilizată, sunt reguli, norme în Constituţie şi suportăm regulile societăţii”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

Referindu-se la o altă afirmaţie a lui Traian Băsescu potrivit căreia dacă Uniunea Social Liberală (USL) voia să vină la guvernare ar fi discutat altfel cu co-preşedinţii acesteia la întâlnirea de la Cotroceni, Iliescu a spus că nu preşedintele ţării este cel care decide dacă Opoziţia vine la guvernare sau nu.

„USL nu îşi poate propune să vină ea la guvernare şi nu preşedintele ţării este cel care decide aşa ceva. Asta este o chestiune care rezultă dintr-un raport de forţe, mai ales în cadrul Parlamentului. Aşa că nu ţine de voinţa preşedintelui şi nu acesta este tema unui dialog al preşedintelui cu nişte partide aflate în Opoziţie. E total inadecvată înţelegerea lucrurilor de către domnul Băsescu”, a explicat fostul şef de stat. AGERPRES

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă