22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportInstanţa a schimbat termenul în procesul înfiinţării Partidului Poporului, avansându-l

Instanţa a schimbat termenul în procesul înfiinţării Partidului Poporului, avansându-l

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea avocatului lui Dan Diaconescu, patronul OTV, prin care solicita schimbarea termenului de judecată a cererii de înscriere a Partidului Poporului din 22 septembrie, instanţa avansându-l cu o săptămână, potrivit Mediafax.

Judecarea cererii de înregistrare a Partidul Poporului – Dan Diaconescu ( PP-DD) a fost amânată, în 17 august, pentru 22 septembrie, după ce două persoane, între care şi iniţiatorul “Legii Cojocaru”, au cerut suspendarea procesului pe motiv că ar fi câştigat deja în primă instanţă înscrierea partidului.

Curtea de Apel Bucureşti a reluat atunci dezbaterile în dosarul înscrierii partidului pe care fondatorul OTV, Dan Diaconescu, intenţionează să-l înfiinţeze.

Procesul se află acum în fază de recurs, după ce, în 7 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins pentru a doua oară înfiinţarea partidului Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD).

La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru şi Neculai Doruş, au cerut instanţei suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câştigat deja, în primă instanţă, dreptul de a înfiinţa Partidul Poporuluii – Legea Cojocaru.

După deliberare, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea celor doi, dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului în 22 septembrie.

Avocatul lui Diaconescu, Cătălin Daniel Fenechiu, a depus la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de schimbare a termenului de judecată din 22 septembrie într-unul mai apropiat, cerere care a fost admisă, iar termenul a fost stabilit pentru 15 septembrie.

Cererea de înfiinţare a Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului.

Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau, în aprilie, că pentru noua acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.

Avocatul Cătălin Fenechiu arăta atunci că statutul noului partid a rămas acelaşi cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificări în organigramă. El preciza că a fost extinsă organigrama conducerii partidului, în sensul că vor exista mai multe posturi de conducere, datorită faptului că vor exista filiale în toate judeţele ţării, dar şi în cele şase sectoare ale Capitalei.

La 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de înfiinţare a Partidului Poporului, decizia instanţei fiind irevocabilă.

Anterior, în 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare a Partidului Poporului. Decizia însă a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri, care au avut, în final, câşţtig de cauză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă