11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportÎnotul românesc are viitor. Ce recorduri a doborât juniorul David Popovici

Înotul românesc are viitor. Ce recorduri a doborât juniorul David Popovici

David Popovici a fost comparat de italieni cu rusul Alexander Popov, cel mai valoros sprinter din istorie.

Performanța a fost stabilită în semifinala probei, prilej cu care românul de doar 16 ani s-a calificat şi în finală.

După ce a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber, sportivul pregătit de către antrenorul Adrian Rădulescu a fost înregistrat în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 26/100. Vechea performanţă mondială îi aparţinea sud-coreeanului Sunwoo Hwang (1 min 45 sec 92/100) şi fusese stabilită pe 19 noiembrie 2020, la Gimcheon (Coreea de Sud).

Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fusese cronometrat în serii cu al treilea timp, 1 min 50 sec 01/100. Mihai Gergely a fost al 23-lea (1:53.18), iar Ştefan Cozma al 29-lea (1:54.14).

Finala de la 200 m liber este programată sâmbătă 10 iulie, de la ora 20:19.
La 200 m bras, Mihai Iacob a fost înregistrat în serii cu al 12-lea timp (2:18.47), la fel şi în semifinale (2:17.33), ratând prezenţa în finală.

Ioana Marin a fost cronometrată cu timpul de 30 de sec 86/100, terminând pe 30 calificările la 50 m spate feminin.

România are deja două medalii la Europenele de juniori de la Roma, aurul obţinut de Popovici la 100 m liber şi argintul ştafetei masculine de 4×100 m liber (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu).

România este reprezentată de 11 sportivi la Europenele de juniori de la Roma.
Pentru performanţele atinse, italienii de la publicaţia ”La Gazzetta dello Sport” l-au comparat pe Popovici cu Popov, rusul socotit cel mai mare sprinter din istorie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă