25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportÎnotDavid Popovici reîncepe facultatea! "Nu e despre mine, este despre binele pe...

David Popovici reîncepe facultatea! „Nu e despre mine, este despre binele pe care pot să-l fac”

David Popovici (20 de ani) a dezvăluit că s-a reapucat de facultatea la care renunțase pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice. Deși este un sportiv de top, campion olimpic la 200 de metri liber, Popovici nu a neglijat educația. El a susținut examenul de Bacalaureat în primăvara anului 2023, obținând o notă de 8.65, ceea ce reflectă un angajament serios față de studiile sale.

După ce s-a înscris la facultate, Popovici a fost nevoit să-și înghețe anul universitar pentru a se concentra pe antrenamentele necesare pregătirii pentru Jocurile Olimpice. Recent, însă, înotătorul a anunțat că a decis să revină la studii.

O nouă abordare pentru viitor

David Popovici a declarat că se întoarce la cursurile Facultății de Psihologie din cadrul Universității București și că, având un program mai flexibil, se va putea concentra pe studii. „Încerc din nou”, a spus el, subliniind importanța educației în viața sa.

Sportivul a menționat că este atras de domeniul asistenței sociale și că dorește să învețe cum poate să ajute comunitatea. Implicarea sa în diverse cauze sociale este bine cunoscută, iar Popovici a explicat motivația din spatele acestei alegeri: ”Legat de facultate și de psihologie, în primul an am fost nevoit să-mi îngheț anul pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice. Numai că anul ăsta încerc din nou, având un program un pic mai liber, să zicem […] Am ales să mă transfer cumva la asistență socială.

Vreau să învăț cât mai bine cum pot să ajut și cum pot să mă implic în astfel de cauze. Dar nu e despre mine, e despre binele pe care pot să-l fac și unde ajunge acest bine, acest bine care vine de la fiecare telespectator, fiecare om care urmărește conturile de social media și decide să intre pe link-urile expuse și să doneze. Cum reușesc să îmbin această viață profesională cu ce fac acum? Nu știu, nu e ușor clar, dar nici nu se compară cu greul prin care trec acei copii. Așa că consider că nici nu am dreptul să mă plâng atât de mult”, a declarat David Popovici, în cadrul unui interviu pentru Digi24.

Pe lângă realizările sale sportive, David Popovici a fost curtat de universități de prestigiu din Statele Unite, care i-au oferit burse pentru a continua înotul la nivel înalt. Cu toate acestea, el a ales să rămână în România, explicând legătura sa profundă cu țara natală. ”Sunt destul de mult legat de țara mea, pentru că aici am crescut, aici am rădăcinile. O scurtă paranteză, niciodată nu mi-a plăcut să fiu numit fenomenul. În schimb, îmi place să fiu numit «omul»”, a adăugat el.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Incidente violente în timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad și Anderlecht, arbitrat de românul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni,...

Ștefan Târnovanu, eroul de la Salonic: „Ne-am apărat ca Arsenal, ca la handbal. Doar că nouă ne-a ieșit”

FCSB a reușit o victorie importantă cu 1-0 în fața lui PAOK Salonic în Europa League, avansând în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Ștefan...

Şoc în lumea tenisului! Iga Swiatek se desparte de antrenorul Tomasz Wiktorowski

Iga Swiatek, liderul mondial în tenisul feminin, a anunțat o schimbare semnificativă în cariera sa, renunțând la colaborarea cu antrenorul Tomasz Wiktorowski, care a...
Ultima oră
Pe aceeași temă