Pentru acest colegiu va candida şi ecologistul Remus Cernea, care şi-a înfiinţat recent propriul partid, „Mişcarea Verzilor”. Candidatului UNPR, Mihail Rudeanu, i-a fost respins dosarul, mai informează NewsIn.
Dacă nu sunteţi afiliaţi politic şi doriţi să candidaţi pentru locul vacant de deputat, trebuie să prezentaţi 4 exemplare ale listelor de semnături. În plus, Biroul Electoral Central solicită prezenţa semnăturilor olografe ale celor care au strâns semnăturile pe toate cele patru exemplare care urmează a fi predate de către candidaţi. Situaţia este de altfel semnalată şi de Remus Cernea pe blogul său, care acuză BEC că vrea să blocheze candidaturile independente pentru această cursă.
„Ce înseamnă acest lucru? Că nu ajunge ca listele cu semnăturile deja strânse să fie xerox-ate… Ar trebui ca listele să fie xerox-ate doar în porţiunea unde au fost adunate semnăturile, iar în partea de jos a formulatului să fie scrise de mână toate datele celor care au strâns deja semnături şi, în plus, aceştia să semneze din nou pe câte încă 3 exemplare. Această cerinţă este una absurdă şi are drept scop doar îngreunarea artificială a procesului dificil şi realizat contra cronometru de strângere a semnăturilor. Mai ales că mulţi dintre ei au strâns ca voluntari câteva semnături şi au predat tabelele fără însă a mai rămâne în contact cu stafurile de campanie. Alţii poate că nu vor fi de găsit în intervalul foarte scurt de timp rămas până în 15 noiembrie. Oricum cerinţa BEC presupune o muncă amplă, inutilă şi dificil de realizat în termen scurt”, explică Cernea dificultăţile cu care se confruntă.
Pe data de 20 noiembrie 2010, sâmbătă, începe campania electorală, iar pe 4 decembrie 2010 această perioadă se încheie. Alegerile pentru locul de deputat rămas vacant după moartea pedelistului Ioan Timiş vor avea loc pe 5 decembrie 2010.