16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportGruparea de la Cluj acuza "metodele staliniste" din PSD

Gruparea de la Cluj acuza „metodele staliniste” din PSD

Filialele din Ardeal, pedepsite de Bucuresti la inspiratia baronilor locali, s-au constituit intr-o grupare de disidenta, care a decis sa se adreseze Comisiei de arbitraj a partidului. Acestea ar putea chiar sa dea in judecata PSD pentru "metodele staliniste aplicate unor organizatii judetene".

Organizatiile PSD din Ardeal dizolvate vor ataca hotararea luata vineri de Comitetul Executiv la Comisia Nationala de Arbitraj si Moralitate a partidului. "Ne-au executat in mod stalinist", sustine presedintele PSD Alba, Ioan Rus. Filialele Alba, Cluj si Brasov au declarat ieri nestatutara decizia de la Mamaia. Ioan Rus a afirmat ca "va merge pana la capat" in contestarea deciziei de la centru. "Vom folosi si calea Justitiei. Vom da in judecata PSD pentru anularea acestei masuri", a precizat acesta. El a adaugat ca va fi convocata o conferinta judeteana extraordinara pentru a lua in discutie demiterea sa, sustinand ca nu este exclus sa candideze din nou la presedintia organizatiei. "Se anunta o stare de nemultumire in organizatiile noastre. Se poate vorbi chiar de o mica revolta. Membrii nostri de partid nu pot accepta ca decizia pentru filiala nostra sa fie luata de la Constanta, Teleorman, chiar si de la Bucuresti", a mai spus Ioan Rus, care a tinut sa specifice ca, potrivit statutului partidului, fiecare filiala isi desemneaza conducatorii si doar membrii organizatiei au dreptul sa-i demita.

 

Acesta a adaugat ca baronii locali din Constanta si Teleorman au fost, de fapt, manipulati "de cineva din spate, din conducerea partidului", cu scopul de a decapita Gruparea de la Cluj. "Este interesul de a distruge filialele din Ardeal. Au zis unii din conducerea partidului ca acum este momentul", a mai spus Ioan Rus. Acesta si-a pus intrebarea de ce nu s-a folosit aceeasi unitate de masura si la Bucuresti, unde s-a inregistrat un esec clar la locale. "Ar trebui sa se puna in discutie si faptul ca Sorin Oprescu, cel care a fost refuzat de partid, se afla, in sondaje, la patru procente in spatele lui Basescu, in timp ce Mircea Geoana se situeaza chiar si sub Tariceanu", a aruncat sageti spre centru Rus. La randul sau, Constatin Nita, presedintele PSD Brasov, a declarat nestatutara decizia luata de Comitetul Executiv. "Am muncit mult sa descentralizam puterea in PSD. Nu trebuie sa vina Dragnea de la Teleorman sa-mi spuna mie, de la Brasov, ce sa fac. Nu este firesc!", a declarat Nita. Presedintele PSD Timis, Ilie Sarbu, un membru de baza al Gruparii de la Cluj, si-a manifestat mahnirea fata de masurile luate in organizatiile PSD din Ardeal. "Motivatia invocata pentru demiteri – este vorba de rezultatele slabe la locale – este denaturata, de fapt, de discutiile unora din conducerea partidului, care vorbeau inainte de alegeri de necesitatea demiterii lui Vasile Dancu", ne-a declarat Sarbu.

Liderul PSD a spus ca a atras atentia in partid, inainte de sedinta Comitetului Executiv, ca masura demiterii unor presenditi de filiale din Ardeal ar putea fi periculoasa deoarece ar putea duce la crearea unui curent regional, la solidarizarea tuturor organizatiilor transilvanene.

 

» Iliescu ataca dur
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri ca liderul de la Cluj, Vasile Dancu, nu are forta morala sa-si recunoasca esecul de la locale, unde a dovedit incapacitate organizatorica. "Munca politica de substanta nu e sa stai sa sugi din deget si sa emiti fraze teoretice", a precizat Iliescu.

» Dancu ameninta cu demisia din PSD
Presedintele demisionar al PSD Cluj, Vasile Dancu, a amenintat ca va pleca din partid daca nu se revine la decizia luata de Comitetul Executiv. "Nu este statutara aceasta hotarare. Doar Consiliul National are dreptul statutar de a demite presedinti de organizatii", a spus Dancu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă