5.6 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalFrance Football schimbă radical modul de acordare pentru Balonul de Aur

France Football schimbă radical modul de acordare pentru Balonul de Aur

 France Football a anunțat vineri că va face o serie de moficări ale criteriilor de obținere a prestigiosului trofeu Ballon d’Or-Balonul de Aur. Revista franceză a dezvăluit că vor fi aduse patru schimbări cheie în procesul de identificare a celor mai talentați fotbaliști.

Balonul de Aur suferă modificări drastice astfel că prestigiosul trofeu acordat de revista France Football intră în faza de înnoire. Existând din 1956, trofeul îl încununează anula pe cel mai bun fotbalist al planetei. Anul trecut, desemnarea câștigătorului a generat un imens scandal. Argentinianul Lionel Messi a primit pentru a șaptea oară marele premiu, în dauna polonezului Robert Lewandowski, care era văzut drept mare favorit. Astfel, Balonul de Aur va fi acordat după criterii care vor fi modificate, pentru a preîntâmpina situații similare.

Balonul de Aur suferă modificări drastice

Balonul de Aur suferă modificări drastice. Modalitatea de acordare a prestigiosului trofeu atribuit celui mai bun fotbalist al planetei va cunoaște schimbări esențiale. Ceremonia din 2021 a prilejuit un scandal imens din cauza faptului că laureatul a fost Lionel Messi, care și-a adjudecat trofeul pentru a șaptea oară în carieră, în dauna marelui favorit, polonezul Robert Lewandovski.

Revista France Football, care acordă Balonul de Aur încă din 1956 a decis să modifice regulamentul de desemnare a câștigătorului și nu numai, informează Agerpres. Acordat la sfârşitul anului calendaristic încă de la crearea sa, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai restrâns, o preselecţie rafinată şi criterii de atribuire mai clare, conform noului regulament dezvăluit de France Football în ediţia sa care va fi publicată sâmbătă, conform playtech.ro.

France Football vrea ca Balonul de Aur din 2022 să fie acordat în luna septembrie sau octombrie, după performanțele fotbalistice cu un an în urmă

Balonul de Aur va fi acordat începând cu 2022 într-o ceremonie de premiere ce va avea loc în septembrie sau octombrie. Vor fi luate în calcul performanțele fotbalistice din sezonul început cu un an mai devreme, ţinând cont în special de Liga Campionilor masculină (cu finala pe 28 mai) şi EURO feminin (6-31 iulie).

Această reformă vine în condiţiile în care calendarul va fi dat peste cap în sezonul viitor, odată cu organizarea Cupei Mondiale 2022 din Qatar în noiembrie-decembrie şi nu în timpul verii. Fotbaliștii care se vor remarca în cadrul competiuției vor putea fi luați în calcul pentru Balonul de Aur 2023.

France Football a făcut şi alte schimbări notabile, cum ar fi integrarea fostului star Didier Drogba în comisia responsabilă de selectarea jucătorilor nominalizaţi. În plus, numărul juraţilor va fi restrâns. Format în continuare din ziarişti, cu un votant pe naţiune, juriul va include acum doar 100 de electori pentru Balonul de Aur masculin (faţă de 170 anterior), corespunzând primelor 100 de naţiuni în clasamentul FIFA, şi 50 pentru Balonul de Aur feminin, în acelaşi mod.

De asemenea, vor fi clarificate criteriile de atribuire: aspectul colectiv şi trofeele câştigate vor ocupa locul al doilea, în favoarea „performanţelor individuale” şi a „caracterului decisiv şi impresionant al pretendenţilor”. Nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină „o zonă privată”, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Messi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Andreea Țurcașiu a răbufnit, după comentariile acide legate de aspectul său fizic

Anca Țurcașiu a impresionat prin aspectul său tineresc și energia de care a dat dovadă în competiția "Asia Express", atrăgând astfel numeroase comentarii și...

Diabetul atinge niveluri pandemice, afectând peste 800 de milioane de persoane la nivel global

Diabetul, o afecțiune care perturbă procesarea zahărului în organism, a devenit una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel mondial, cu o...

Record de produse contrafăcute, confiscate de oficialii vamali europeni

China rămâne principalul furnizor de produse contrafăcute Oficialii vamali europeni au confiscat un număr de record de produse contrafăcute în 2023, potrivit unui raport recent...
Ultima oră
Pe aceeași temă