12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFotbalVIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii lui Athletic

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic, care în weekend au cucerit prima Cupă Spaniei după 40 de ani de așteptare.

Jucătorii şi stafful tehnic s-au îmbarcat pe barja istorică „Gabarra” cu care au străbătut circa 12 km pe râul Nervion de la vărsarea în mare la primăria din centrul oraşului, în ovaţiile fanilor masaţi pe maluri.

Câştigătorii cupei au fost însoţiţi de 100 de mici ambarcaţiuni, inclusiv 30 bărci tradiţionale basce, toate ornate în culorile roşu şi alb ale clubului.

Peste un milion de oameni s-au înghesuit pe ambele maluri ale râului pentru a încuraja jucătorii unei echipe care conţine doar fotbalişti născuţi şi crescuţi în Ţara Bascilor, în nordul Spaniei şi sudul Franţei – o politică care conferă clubului Athletic un sentiment special de identitate şi mândrie locală.

Au fost ovaţii speciale pentru antrenorul Ernesto Valverde, care a condus-o pe Athletic la câştigarea primului trofeu în Copa del Rey din ultimii 40 de ani, clubul pierzând şase finale de când a ridicat ultima dată trofeul în 1984.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...

Simona Halep a primit un nou wild card! Fostul lider mondial și-ar putea începe sezonul de zgură la Paris

Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins, care se va desfăşura în perioada 13-19 mai la...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă