16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportFotbalVIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii lui Athletic

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic, care în weekend au cucerit prima Cupă Spaniei după 40 de ani de așteptare.

Jucătorii şi stafful tehnic s-au îmbarcat pe barja istorică „Gabarra” cu care au străbătut circa 12 km pe râul Nervion de la vărsarea în mare la primăria din centrul oraşului, în ovaţiile fanilor masaţi pe maluri.

Câştigătorii cupei au fost însoţiţi de 100 de mici ambarcaţiuni, inclusiv 30 bărci tradiţionale basce, toate ornate în culorile roşu şi alb ale clubului.

Peste un milion de oameni s-au înghesuit pe ambele maluri ale râului pentru a încuraja jucătorii unei echipe care conţine doar fotbalişti născuţi şi crescuţi în Ţara Bascilor, în nordul Spaniei şi sudul Franţei – o politică care conferă clubului Athletic un sentiment special de identitate şi mândrie locală.

Au fost ovaţii speciale pentru antrenorul Ernesto Valverde, care a condus-o pe Athletic la câştigarea primului trofeu în Copa del Rey din ultimii 40 de ani, clubul pierzând şase finale de când a ridicat ultima dată trofeul în 1984.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă