21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAthletic Bilbao, primul trofeu după o „secetă” de 40 de ani! Bascii...

Athletic Bilbao, primul trofeu după o „secetă” de 40 de ani! Bascii au cucerit Cupa Spaniei

Athletic Bilbao a cucerit un nou trofeu al Cupei Spaniei, după ce s-a impus în finala disputată în compania celor de la Real Mallorca cu scorul de 4-2, la loteria loviturilor de la 11 metri.

Pe Estadio de La Cartuja din Sevilla, Bilbao a pus mâna pe un nou trofeu de Cupa Spaniei după o așteptare de 40 de ani. În total, clubul basc are acum 24 de trofee ale Cupei în palmaresul său.

Mallorca a deschis scorul în minutul 21 prin Dani Rodriguez, după un corner respins de apărarea lui Bilbao. După un gol refuzat pentru ofsaid înainte de pauză, atacantul lui Athletic Nico Williams a fost decisiv imediat după revenirea de la vestiare, oferindu-i în minutul 50 pasa lui Oihan Sancet pentru egalare. Revigorată, Athletic a continuat să domine jocul, dar fără să găsească spaţiul porţii. Meciul a ajuns în prelungiri, cu ocazii de ambele părţi, dar neconcretizate.

Soarta partidei s-a decis la loteria penalty-urilor. După ce portarul lui Bilbao, Julen Agirrezabala, a apărat şutul lui Manu Morlanes, sârbul Nemanja Radonjic a trimis balonul pe deasupra porţii la încercarea următoare, astfel că bascii au cucerit prima Cupă a Spaniei din 1984. De atunci, Athletic a jucat şase finale, toate pierdute.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă