16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalȘumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Șumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Rapid București a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui FC Botoșani, cu scorul de 0-2, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii.

Marius Șumudică, antrenorul giuleștenilor, a reacționat dur după acest rezultat, evocând chiar posibilitatea retrogradării dacă situația echipei nu se schimbă rapid.

Eșec dureros pe terenul ultimei clasate

Într-o partidă disputată duminică seara, Rapid București a cedat în fața lui FC Botoșani, echipa care ocupa ultimul loc în clasament înainte de acest meci. Gazdele au deschis scorul în minutul 52 prin Adrian Chică Roșă, care a marcat primul său gol în Superligă. Deși Rapid a avut câteva ocazii, cea mai mare șansă de a egala a venit abia în minutul 89, când Cristian Săpunaru a ratat o oportunitate importantă. La scurt timp după această fază, FC Botoșani a închis tabela în minutul 90 prin golul lui Aldair Ferreira, consolidând un succes surprinzător.

Acest rezultat negativ prelungește seria slabă de jocuri pentru Rapid, care rămâne cu o singură victorie în ultimele cinci etape, alături de două egaluri și două înfrângeri. Acum, giuleștenii se află pe locul 12 în clasamentul Superligii, mult sub așteptările conducerii și fanilor.

„Două reprize diametral opuse. În prima repriză am controlat jocul, am avut ocazii rarisime, am avut bară, au scos de pe linia porții.

Apoi, începem repriza foarte prost, un șut în blocaj, nu urmărim, se face 1-0. După, ne-am deschis. Am avut ocazii foarte mari să marcăm. Nu am reușit să marcăm și fotbalul te pedepsește. 

Trebuie să marcăm la situațiile pe care le avem. Dacă nu marchezi, nu ai cum să câștigi. 

N-am avut o discuție aprinsă, am fost foarte calm, veți afla zilele viitoare ce am spus în vestiar. 

Mai contează cu cine joci? Am jucat cu ultima clasată și nu am putut să câștigăm, nu mai contează cu cine joci. E foarte strâns, pierzi un meci, ești la retrogradare, câștigi un meci, ești aproape de play-off. Nu știu ce să zic de play-off, dacă nu ne trezim să facem puncte, va fi foarte greu”a spus Șumudică la flash-interviul de la finalul meciului, pentru  Digisport.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

A căzut într-un canal adânc de patru metri într-un parc din Capitală

Un bărbat în vârstă de 45 ani a căzut într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime, în parcul Orăşelul Copiilor, din sectorul 4 al...

Suspiciuni de fraudă la programul „Casa Verde Fotovoltaice“. „Au fost încărcate dosare offline“

Fondurile alocate programul „Casa Verde Fotovoltaice“ pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, incluzând județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, s-au epuizat în doar 1 minut...

Punct de respiro pentru debitori: Indicele ROBOR la 3 luni rămâne blocat la 5,55%

Și ROBOR la 6 luni ia o pauză și stagnează la 5,59% ROBOR este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă