21.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportFotbalScandal de rasism la El Clasico! Vinicius Jr. cere pedepsirea fanilor lui...

Scandal de rasism la El Clasico! Vinicius Jr. cere pedepsirea fanilor lui Real Madrid pentru insultele adresate lui Yamal, Fati și Raphinha

Meciul dintre Real Madrid și FC Barcelona, încheiat cu scorul de 4-0 în favoarea catalanilor, a fost umbrit de comportamentul rasist al unor fani madrileni, iar Vinicius Junior a cerut măsuri drastice împotriva celor responsabili.

În timpul meciului de pe Santiago Bernabeu, mai mulți jucători de culoare de la Barcelona — Lamine Yamal, Ansu Fati și Raphinha — au fost ținta insultelor rasiste. Înfruntarea, una dintre cele mai așteptate în La Liga, a escaladat după ce Lamine Yamal a marcat golul de 3-0 și a celebrat în fața fanilor Realului, moment care a generat reacții violente din partea unui segment al suporterilor madrileni. Conform publicației Marca, aceștia au strigat insulte rasiste precum „negru împuțit” și „emigrant împuțit, du-te să vinzi șervețele la semafor”, denumirea „mena” fiind un termen derogatoriu folosit în Spania pentru tinerii migranți de origine africană.

Insulte rasiste pe Santiago Bernabeu

Printre cei mai vocali în a condamna comportamentul discriminatoriu a fost Vinicius Junior, jucătorul Realului și o voce constantă împotriva rasismului în La Liga. Tânărul brazilian, nominalizat pentru Balonul de Aur, a reacționat prompt, făcând un apel public prin rețelele de socializare pentru identificarea și pedepsirea persoanelor implicate. „Nu există loc pentru acești infractori în societatea noastră. Tot sprijinul meu pentru Lamine, Ansu și Raphinha. Știu că Madridul și poliția vor face tot posibilul pentru a-i identifica pe vinovați și a-i pedepsi”, a scris Vinicius Jr. pe contul său de socializare.

Incidentul nu este un caz singular în La Liga, unde numeroși jucători, inclusiv Vinicius, au fost victime ale rasismului. În repetate rânduri, jucătorul brazilian a fost ținta insultelor rasiste, fiind adesea afectat emoțional. Unul dintre momentele cele mai tensionate a avut loc în sezonul trecut, când Vinicius a părăsit terenul în lacrimi din cauza scandărilor unor fani adverși.

Acest incident reaprinde dezbaterea despre rasismul în fotbalul spaniol, un fenomen pe care Liga și autoritățile din Spania au încercat să îl combată în ultimii ani. Deși au fost impuse sancțiuni mai dure, inclusiv suspendări și interdicții de acces pe stadioane pentru suporteri, aceste măsuri par insuficiente.

Oficialii de la Real Madrid au condamnat, la rândul lor, incidentele din tribună și au asigurat că vor coopera cu poliția pentru a identifica persoanele implicate și a le sancționa corespunzător.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Motociclist decedat în urma unui accident petrecut pe o stradă din Galați

Un accident grav s-a produs duminică pe bulevardul George Coșbuc din Galați, în urma căruia un motociclist de 30 de ani și-a pierdut viața....

Sancțiuni severe după derby-ul FCSB – Rapid! Amenzi pentru bannerul ofensator și petardele aruncate pe teren

Jandarmeria București a impus sancțiuni financiare substanțiale după ce comportamentul neadecvat al ultrașilor a dus la tulburări și incidente neplăcute în timpul derby-ului FCSB...

Tragedie în Mehedinți: un bărbat decedat și fiul său grav rănit într-un accident teribil

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Mehedinți, unde un bărbat de 39 de ani și-a pierdut viața, iar fiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă