13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalRecord istoric! Cristiano Ronaldo a marcat golul cu numărul 901

Record istoric! Cristiano Ronaldo a marcat golul cu numărul 901

Cristiano Ronaldo a mai atins o bornă importană, după ce a înscris golul cu numărul 901 în cariera sa.

În cadrul etapei a doua din Liga Națiunilor, Portugalia a obținut o victorie importantă în fața Scoției, cu 2-1. Scoțienii au deschis scorul prin Scott McTominay, însă Bruno Fernandes și Cristiano Ronaldo au întors soarta meciului, asigurând cele trei puncte pentru lusitani. Cristiano Ronaldo a fost protagonistul serii, nu doar prin golul care a adus victoria echipei sale, dar și prin stabilirea unui nou record istoric.

Cristiano Ronaldo sparge încă un record

Cristiano Ronaldo a reușit să marcheze golul cu numărul 901 al carierei în minutul 88 al meciului. După ce în meciul contra Croației a atins borna de 900 de goluri, Ronaldo a scris o nouă pagină de istorie, devenind singurul jucător din lume care a reușit să marcheze în poarta a 48 de echipe naționale diferite.

De asemenea, Cristiano Ronaldo a adunat până în prezent 132 de goluri în 214 meciuri pentru naționala Portugaliei.

După ce Ronaldo a ajuns la 900 de goluri în cariera sa, Real Madrid, echipa la care a petrecut nouă ani și unde a marcat jumătate dintre aceste goluri, a emis un comunicat oficial pe rețelele sociale. „Încă o ispravă istorică: 900 de goluri în cariera profesională pentru una dintre cele mai mari legende din istoria lui Real Madrid și din istoria fotbalului. Felicitări, dragă Cristiano Ronaldo!” a scris clubul iberic, subliniind impactul pe care portughezul l-a avut asupra echipei și fotbalului în general.

În perioada petrecută la Real Madrid, Ronaldo a marcat 450 de goluri și a oferit 131 de pase decisive în 348 de meciuri. În prezent, cota de piață a lui Cristiano Ronaldo este estimată la 15 milioane de euro, conform site-ului Transfermarkt.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă