22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportFotbalRaya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut...

Raya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut o paradă uluitoare

David Raya, portarul lui Arsenal, a fost protagonistul unei duble parade impresionante care a salvat echipa sa în meciul împotriva Atalantei, scor 0-0, din prima fază a Ligii Campionilor.

Atalanta – Arsenal 0-0: David Raya, salvatorul „tunarilor”

În minutul 51 al partidei, Atalanta a obținut un penalty în urma unui fault comis de Thomas Partey asupra lui Ederson. Totul părea favorabil pentru echipa italiană, dar David Raya, portarul spaniol al „tunarilor”, avea alte planuri. După o discuție importantă cu antrenorul său de portari, Inaki Cama, în timpul verificării VAR, Raya a fost pregătit să apere lovitura de pedeapsă.

Mateo Retegui a executat penalty-ul, dar Raya a anticipat perfect și a respins mingea. Într-o secundă de maximă tensiune, mingea a revenit tot la Retegui, care a reluat rapid, însă Raya s-a ridicat spectaculos și a reușit o a doua intervenție de excepție. Această dublă paradă a fost considerată deja una dintre cele mai bune din istoria recentă a Ligii Campionilor.

„A fost doar un penalty, am avut norocul să aleg direcția corectă și să-l apăr. Din păcate, mingea a ajuns la Retegui, dar am fost rapid să mă ridic și să salvez și al doilea șut”, a declarat David Raya după meci, conform Marca.

Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a lăudat evoluția portarului său: „Este una dintre cele mai bune parade pe care le-am văzut vreodată. Aceste momente fac diferența la un asemenea nivel și sunt foarte mulțumit de forma lui Raya.”

Antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, a fost la fel de impresionat, spunând despre portarul spaniol că „se mișcă ca o pisică. Prima intervenție a fost bună, dar respingerea la șutul revenit a fost incredibilă.”

David Raya a demonstrat că o bună colaborare cu staff-ul tehnic poate face diferența într-un moment crucial. Consultarea sa cu antrenorul de portari, Inaki Cama, a fost esențială pentru succesul său în acea fază. „Meritul este și al lui, el face toată munca din spate”, a concluzionat portarul.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă