17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRaul Florucz, încântat că ar putea juca pentru naționala României!

Raul Florucz, încântat că ar putea juca pentru naționala României!

Raul Florucz, atacantul de bandă dreapta de la Olimpija Ljubljana, a acceptat posibilitatea de a reprezenta România, după ce selecționerul Mircea Lucescu și-a manifestat interesul de a-l urmări pe viu în Slovenia.

Raul Florucz, în vârstă de 23 de ani, este un fotbalist născut în Austria din părinți români, care evoluează în prezent pentru Olimpija Ljubljana, campioana Sloveniei. După un început de sezon excelent, în care a marcat de 6 ori în 13 meciuri, Florucz a captat atenția selecționerului României, Mircea Lucescu, care intenționează să îl urmărească pe jucător în meciurile din campionatul sloven.

O carieră promițătoare și interesul naționalei României

Florucz a avut o carieră ascendentă, impresionând mai ales în perioada în care a fost împrumutat la Jarun, iar apoi s-a impus la Olimpija Ljubljana, unde este titular indiscutabil. În sezonul trecut, a contribuit decisiv la succesul echipei, înscriind 12 goluri, dintre care 3 în competițiile europene, și oferind 5 pase decisive. În acest sezon, continuă să fie o piesă importantă în atacul echipei sale, evoluând atât în banda dreaptă, cât și pe partea stângă sau ca „9” fals.

Acest profil polivalent l-a făcut remarcat și de Mircea Lucescu, iar Florucz a răspuns cu entuziasm interesului selecționerului. „Este o mare onoare să fiu apreciat de o personalitate precum Mircea Lucescu. Faptul că ar veni să mă urmărească în Slovenia și că ar lua în considerare convocarea mea la naționala României mă bucură foarte mult. Este un vis să joc pentru România, țara de unde provin părinții mei,” a declarat Florucz într-un interviu pentru DigiSport. Jucătorul a mai menționat că a început demersurile pentru a redobândi cetățenia română, aspect esențial pentru a putea reprezenta naționala.

Concurența la naționala României

Florucz ar putea aduce un plus naționalei României, având capacitatea de a evolua pe mai multe poziții în atac, dar concurența este acerbă. Pe partea dreaptă, el ar trebui să concureze cu jucători consacrați precum Dennis Man, Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan, care revine după o accidentare. Pe stânga, sunt jucători precum Valentin Mihăilă, Florinel Coman și Alexandru Mitriță, ceea ce face ca bătălia pentru un loc în echipa națională să fie dificilă.

În plus, Florucz s-a remarcat și în cupele europene, reușind să înscrie de 3 ori în preliminariile Conference League, contribuind la calificarea echipei sale în faza grupelor. Cu o carieră promițătoare și o evoluție constant bună, Florucz are toate motivele să spere la un loc în echipa națională, mai ales că familia sa are o tradiție sportivă, bunicul său, Mihai Mironiuc, fiind fost handbalist la naționala României.

Deși născut la Linz și cu cetățenie austriacă, Raul Florucz a ales să reprezinte România, dorind să continue tradiția familiei.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Cum să obții cele mai bune fotografii cu un aparat Polaroid în condiții de lumină scăzută

Obținerea unor fotografii bune cu un aparat Polaroid în condiții de lumină scăzută poate fi o provocare, deoarece aceste camere au un interval...

Avocat acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită

Un avocat din Baroul Olt a fost pus sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită, după ce a fost prins...

Datoria publică globală va atinge 100.000 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului, avertizează FMI

Conform unei analize recente a Fondului Monetar Internațional (FMI), datoria publică globală va ajunge la 100.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 93% din...
Ultima oră
Pe aceeași temă