15.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRaul Florucz a strălucit în Conference League cu Olimpia Ljubljana!

Raul Florucz a strălucit în Conference League cu Olimpia Ljubljana!

Atacantul Raul Florucz, aproape de a obține cetățenia română și eligibilitatea pentru naționala României, a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Olimpija Ljubljana, în cea de-a doua etapă a UEFA Conference League, oferind o pasă de gol în meciul câștigat împotriva formației austriece LASK Linz.

Raul Florucz, în vârstă de 23 de ani, se află în prezent în proces de obținere a cetățeniei române, un pas important care ar putea permite convocarea sa în echipa națională a României pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026. Atacantul austriac de origine română s-a născut în Vöcklabruck, Austria, dar părinții săi sunt originari din Arad, iar Florucz a declarat că dorește să reprezinte România la nivel internațional, în onoarea moștenirii sale familiale. De altfel, forma bună arătată în acest sezon nu a trecut neobservată, fiind în vizorul antrenorului Mircea Lucescu.

Florucz, în formă excelentă și aproape de a reprezenta România

În acest sezon competițional, Florucz a strâns deja 10 contribuții decisive în toate competițiile, dintre care 6 goluri și 4 pase de gol. Performanțele sale deosebite i-au consolidat reputația de jucător cheie al Olimpiei Ljubljana, iar prestația sa din UEFA Conference League a fost notabilă în mod special în meciul recent disputat împotriva echipei LASK Linz.

În confruntarea de pe teren propriu, Olimpija Ljubljana a reușit să deschidă scorul datorită pasei lui Florucz către colegul său, Alex Blanco, care a marcat primul gol al meciului. Acest prim assist al sezonului european pentru Florucz vine după ce jucătorul marcase de trei ori în preliminariile competiției, demonstrând astfel un aport constant și eficient la succesul echipei.

Olimpija Ljubljana, parcurs impresionant în Conference League

După o primă înfrângere în Conference League, suferită în fața lui Heidenheim, echipa lui Florucz a revenit cu o victorie categorică de 2-0 împotriva lui LASK Linz, formația eliminată de FCSB în play-off-ul UEFA Europa League. Această victorie le-a adus slovenilor primele 3 puncte din faza grupelor, întărindu-și poziția în competiție și menținând speranțele pentru calificarea în rundele superioare.

Performanțele echipei slovene sunt remarcabile, întrucât Olimpija Ljubljana a câștigat cinci din cele șase meciuri din preliminarii și a înregistrat un golaveraj impresionant pe teren propriu, de 12-0. Cu Florucz în formă și alături de o echipă disciplinată și bine pregătită, slovenii își continuă parcursul european cu ambiție.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Creștere de 230% a traficului organic în mai puțin de un an – povestea unei colaborări de succes între Aronia Charlottenburg și Limitless Agency,...

Aronia Charlottenburg, brandul de Aronia nr. 1 în România, a primit în luna octombrie Premiul pentru Excelență în E-commerce la categoria ‘’Produse Organice, Naturale...

China îndeamnă companiile auto să suspendă expansiunea în Europa din cauza negocierilor fiscale

Autoritățile chineze le-au solicitat producătorilor auto din țară să suspende temporar planurile de expansiune în Europa, în așteptarea finalizării negocierilor privind taxele vamale impuse...

Intel va investi peste 28 de miliarde de dolari pentru a construi două fabrici de cipuri în Ohio

Intel va investi peste 28 de miliarde de dolari pentru a construi două noi fabrici de cipuri în Ohio, a declarat vineri compania, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă