21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu cu 2-0 de FC Bruges. În penultimul act al celei de-a treia competiții europeane s-au mai calificat Fiorentina, Aston Villa şi Olympiakos Pireu.

La Salonic, ambele goluri ale oaspeţilor au fost reuşite de spaniolul Ferran Jutgla, în prima repriză (minutele 33, respectiv 45). FC Bruges câştigase şi prima manşă, cu 1-0. Formaţia belgiană va juca prima sa semifinală europeană după o pauză de 32 de ani.

Cea mai bună performanţă europeană a formaţiei din Salonic rămâne prezenţa în sferturile de finală, de trei ori, dintre care de două ori în Conference League.

În semifinale, FC Bruges o va înfrunta pe Fiorentina, care a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Viktoria Plzen, cu 2-0. Golurile echipei viola au fost reuşite de Nicolas Gonzalez (92) şi Cristiano Biraghi (108).

Cealaltă semifinală le va opune pe Aston Villa şi pe Olympiakos Pireu, care s-au calificat după loviturile de departajare.

Lille a învins-o pe Aston Villa cu 2-1, după prelungiri, dar echipa din Birmingham a câştigat cu 4-3 la loviturile de departajare, portarul argentinian Emiliano Martinez fiind artizanul calificării, după ce a apărat execuţiile lui Nabil Bentaleb şi Benjamin Andre.

Olympiakos a dispus cu 3-2 de Fenerbahce, la Istanbul, la loviturile de departajare, după ce gazdele au câştigat cu 1-0 după prelungiri. Portarul Kostas Tzolakis a apărat trei penalty-uri (Dusan Tadic, Cengiz Under şi Leonardo Bonucci), iar Dominik Livakovic două (Youssef El-Arabi, Rodinei).

Semifinalele se vor juca pe 2, respectiv 9 mai, iar finala este programată în data de 29 mai, la Atena, pe AEK Arena.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicușor, dormi liniștit! De Firea se ocupă Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care visează la un nou mandat de edil-șef, poate să mai ia o pauză de...

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...
Ultima oră
Pe aceeași temă