6.4 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSportFotbalItalia și Turcia, candidatură comună pentru organizarea EURO 2032

Italia și Turcia, candidatură comună pentru organizarea EURO 2032

Federaţiile de fotbal din Italia şi Turcia au trimis o scrisoare la UEFA prin care solicită organizarea în comun a EURO 2032.

Până în prezent, cele două ţări sunt singurele candidate, astfel că, dacă nu vor apărea surprize, această opţiune ar urma să fie acceptată de forul fotbalistic continental.

Decizia a venit după o reuniune desfăşurată în ultimele zile la Roma, între preşedintele Federaţiei italiene, Gabriele Gravina, şi omologul său turc, Mehmet Büyükeksi.

„Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a decis să îşi unească forţele, propunând UEFA organizarea în comun a UEFA EURO 2032. Experienţele anterioare de succes (EURO 2020, EURO 2012, EURO 2008), precum şi viitoarele propuneri de candidatură (Regatul Unit şi Republica Irlanda pentru EURO 2023) şi proiectele incitante deja premiate (SUA, Mexic şi Canada pentru Cupa Mondială FIFA 2026) demonstrează că împărţirea unor evenimente de această amploare reprezintă, pe de o parte o cale către implicarea directă a unui număr mai mare de fani şi, pe de altă parte, căutarea unei planificări mai eficiente şi mai durabile”, se precizează în comunicatul FIGC.

În cazul în care UEFA va accepta propunerea prezentată astăzi (vineri), selecţia locurilor gazdă (dintre cele care sunt deja oficial candidate) şi definirea calendarului de meciuri al turneului, pentru care cele două federaţii propun o împărţire în părţi egale în ceea ce priveşte autonomia competenţelor reciproce, ar urma să fie amânate pentru o evaluare ulterioară, adaugă Federaţia italiană.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă