4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportFotbalInterdicție record pentru fanul care l-a atacat pe portarul Sevillei

Interdicție record pentru fanul care l-a atacat pe portarul Sevillei

Suporterul care l-a atacat pe portarul Sevilliei, Marko Dmitrovic, la un meci cu PSV Eindhoven, disputat luna trecută în Europa League, a primit o interdicţie de 40 de ani pe stadionul Philips Arena.

La meciul PSV Eindhoven – Sevilla FC (2-0), disputat pe 23 februarie, un fan a pătruns pe terenul stadionului Philips Arena în minutele de prelungire şi l-a atacat pe portarul Marko Dmitrovic, care, cu sânge rece, l-a doborât la pământ şi l-a imobilizat înainte de intervenţia personalului de securitate.

Suporterul de 20 ani a primit recent şi o pedeapsă de trei luni de închisoare, dintre care una cu suspendare, din partea unui tribunal al regiunii Brabantul de Est. La aceasta se adaugă şi o interdicţie de a se apropia de stadionul Philips din Eindhoven, când PSV dispută meciuri acasă, pentru următorii doi ani.

Într-un comunicat, PSV Eindhoven a precizat că, pe lângă interdicţia de 40 ani, va demara proceduri pentru recuperarea oricăror daune care pot apare în urma faptei acelui suporter.

Fanul avea interdicţie pe stadioanele olandeze până în 2026, dar a pătruns totuşi pe arenă cu un bilet cumpărat de un prieten.

PSV Eindhoven s-a impus cu 2-0 la finalul meciului, dar Sevilla s-a calificat în optimile Europa League graţie victoriei cu 3-0 din tur.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă