15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleÎn marş forţat

În marş forţat

Chile a reuşit ieri al doilea succes la Cupa Mondială, un nou 1-0, de această dată cu Elveţia, şi se află cu un picior în optimi.

Incredibil, dar adevărat: Chile, o echipă considerată a avea şansa (cel mult) a treia într-o grupă cu Spania, Elveţia şi Honduras, este aproape sigură de calificarea în optimi după două succese identice, 1-0, mai întâi cu Honduras, apoi, ieri, cu Elveţia.

Ieri, Chile a întâlnit o umbră a Elveţiei care a învins, în urmă cu câteva zile, campioana europeană Spania. Pe cât de organizaţi, încrezători şi tăioşi au fost helveţii cu ibericii, pe atât de apatici şi parcă ieşiţi din meci s-au prezentat ieri în compania sud-americanilor. E drept, Elveţia antrenorului Ottmar Hitzfeld are şi o circumstanţă atenuantă pentru că a jucat mai bine de o repriză cu un om mai puţin pe teren după eliminarea lui Behrami (minutul 31), dar chiar şi aşa prestaţia lui Frei& Co. a fost de nerecunoscut.

Pe acest fond, elevii argentinianului Marcelo Bielsa, care scrie istorie la cârma chilienilor, au ţinut meciul în frâu şi în rare cazuri au lăsat impresia că ar putea pierde conducerea ostilităţilor. Singurul gol al partidei a fost marcat de atacantul Mark Gonzales, vedeta lui ŢSKA Moscova, care a înscris în minutul 75. Iar golul lui Gonzales ar fi putut să nu fie singurul dacă Alexis Sanchez sau Jean Beausejour nu s-ar fi precipitat în faţa porţii.

Chile a făcut un pas mare spre calificare şi aşteaptă liniştită ultima etapă, în care va evolua împotriva Spaniei. O echipă pe care o cunoaşte foarte bine, dacă ne gândim că nu mai puţin de  12 din cei 23 de jucători ai lui Bielsa evoluează la echipe din Europa şi sunt la curent, dacă se poate spune, şi cu stilul de joc al ibericilor, şi cu evoluţia marilor lor vedete. 

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă