16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalIanis Hagi, pasă de gol și cartonaș roșu la meciul 100 pentru...

Ianis Hagi, pasă de gol și cartonaș roșu la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren după o lungă absență, Ianis Hagi a reușit să ofere un assist, dar a încheiat partida cu o eliminare în meciul cu St. Johnstone.

Ianis Hagi a bifat meciul cu numărul 100 pentru Rangers într-un mod memorabil, dar nu lipsit de controverse. Fotbalistul român, revenit recent în lotul echipei după o absență prelungită și evoluții la echipa secundă, a intrat pe teren în repriza a doua a partidei împotriva lui St. Johnstone. În minutul 58, Hagi a oferit o pasă decisivă către cehul Cerny, care a înscris al doilea gol al echipei sale, contribuind la avantajul lui Rangers.

Performanță și ghinion pentru Ianis Hagi

Cu toate acestea, bucuria lui Ianis Hagi a fost umbrită de o eliminare în minutul 80, când a primit cartonașul roșu pentru o intervenție întârziată asupra lui Kimpioka. Faultul comis de Hagi a fost considerat periculos, având contact cu tibia adversarului, iar arbitrul nu a ezitat să-l trimită pe român la vestiare. Aceasta este prima eliminare din cariera sa profesionistă, iar Hagi riscă acum o suspendare de două etape.

Meciul cu St. Johnstone a marcat prima apariție a lui Ianis Hagi în campionatul Scoției după o pauză de aproape un an și jumătate. Ultimul său meci fusese disputat pe 27 mai 2023, când Rangers a învins cu 3-0 pe St. Mirren. În această perioadă, Hagi a fost trimis să joace la echipa a doua a clubului, iar întoarcerea în lotul echipei mari a venit după ce a acceptat o ajustare contractuală și a avut evoluții bune la echipa secundă.

Antrenorul Philippe Clement îi ia apărarea

După eliminare, antrenorul lui Rangers, Philippe Clement, a oferit un comentariu echilibrat în ceea ce privește situația lui Ianis Hagi. Tehnicianul belgian a explicat că a revăzut faza și a recunoscut că faultul comis de Hagi a fost unul clar, dar nu a avut o intensitate mare. Clement a subliniat faptul că românul nu a avut intenția de a face o intrare periculoasă, ci doar a fost „ghinionist”, fiind obosit în acel moment al partidei.

„Am avut o îndoială în legătură cu cartonașul roșu, mi s-a părut că faultul nu are prea multă intensitate. Am revăzut însă imaginile și mi se pare fault clar. Nu există intensitate, este doar o intrare stângace a unui jucător obosit în acel moment al partidei. A fost ghinionist. Ianis nu a avut nicio intenție să intre în acest fel. A fost ghinion, dar este un cartonaș roșu clar, așa că nu am nimic de spus despre asta”, a declarat Clement.

Antrenorul a adăugat că nu este dezamăgit de evoluția lui Hagi, subliniind că românul abia revenise la antrenamentele echipei și că nu se așteaptă la o suspendare lungă, având în vedere lipsa de intensitate a faultului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...
Ultima oră
Pe aceeași temă