7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSportFotbalFRF a modificat sistemul competițional al Ligii a 2-a. Ce se întâmplă...

FRF a modificat sistemul competițional al Ligii a 2-a. Ce se întâmplă din sezonul 2025/2025

Începând cu sezonul 2024/2025, Liga a 2-a va trece la un sistem competițional cu 22 de echipe, față de 20, câte iau startul în prezent în competiție, anunță Federația Română de Fotbal (FRF).

Departamentul de Competiții al FRF a propus astăzi, 13 iulie, în cadrul ședinței de Comitet Executiv, modificarea sistemului competițional din Liga a 2-a. Propunerea a fost validată, iar începând din sezonul 2024-2025 al doilea eșalon fotbalistic va avea la start 22 de formații.

Pentru a crește numărul de cluburi, un loc va fi ocupat de o echipă din Liga 3 de la barajul de promovare în Liga a 2-a, care va reuși să iasă învingătoare dintr-o „competiție” formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la „împerechere”), la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor (un clasament al acestora va fi făcut luând în calcul toate punctele acumulate în cele 4 meciuri de baraj disputate: finale și semifinale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, conform criteriului enunțat mai sus, departajarea va fi făcută în conformitate cu art. 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj-finale și semifinale).

Cel de-al doilea loc va fi ocupat de o echipă din Liga a 2-a prin eliminarea în sezonul 2023-2024 a barajului dintre ocupantele locului 5 din fiecare grupă de play-out.

Cele 22 de formații vor juca, la fel ca până acum, un singur tur în sezonul regular, urmând ca la final să fie repartizate într-o grupă de play-off cu 6 echipe și două grupe de play-out cu câte 8 echipe, una mai mult față de numărul din prezent.

Liga a 2-a va trece la un sistem competițional cu 22 de echipe
FOTO: frf.ro

Primele două echipe din play-off vor promova direct, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca baraje de promovare/menținere în Liga 1, la fel ca până acum. 5 echipe vor retrograda la finalul sezonului: ultimele două din grupele de play-out și încă una dintre ocupantele locurilor 6, care se vor întâlni la baraj.

Ca urmare a modificării sistemului competițional, a crescut numărul de jocuri, trei partide în plus pentru echipele din play-out și două partide mai mult pentru cele din play-off. Astfel, pauza competițională va fi și ea mai mică.

Totodată, prin creșterea numărului de echipe se va mări și baza de selecție a echipelor naționale de juniori și tineret, având în vedere cotele de jucători Under de la Liga a 2-a.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Guvernul Ciolacu nou învestit a dat prima OUG. Ce măsuri prevede la nivelul administraţiei publice centrale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni seara, Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, care transpune în legislaţie...

Criza apei în SUA: Schimbările climatice și lipsa de personal specializat agravează situația

Statele Unite se confruntă cu o amenințare iminentă asupra aprovizionării cu apă potabilă, cauzată de efectele schimbărilor climatice și de infrastructura învechită. Pe lângă acestea,...

România a acordat ajutoare de stat de 1,3 miliarde de euro, între 2019-2023, majoritatea investitorilor fiind străini

Principalele sectoare beneficiare au fost industria auto, tehnologia, industria alimentară, producția ușoară și sectorul medical O analiză publicată de EY România arată că, în perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă