23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportFotbalFotbaliștii nu sunt mulțumiți de noul format al Ligii Campionilor și vor...

Fotbaliștii nu sunt mulțumiți de noul format al Ligii Campionilor și vor să protesteze!

Noul format al Ligii Campionilor UEFA a generat o reacție puternică din partea fotbaliștilor de top, care se simt copleșiți de volumul crescut de meciuri.

Criticile vizează în special numărul sporit de jocuri adăugate în competiție, care au dus la discuții intense despre posibile acțiuni de protest, inclusiv o eventuală grevă.

Nemulțumirile jucătorilor

Alisson Becker, portarul echipei Liverpool, a fost vocal în privința îngrijorărilor sale legate de noul format: „Mai multe jocuri, derby-uri mai multe, echipe mari jucând unele împotriva altora. Pentru noi, ca jucători, este întotdeauna o idee bună să adăugăm câteva meciuri la un calendar care nu este încărcat. Sunt un pic ironic. Nimeni nu îi întreabă pe jucători ce părere au despre adăugarea mai multor jocuri, deci poate că părerea noastră nu contează. Dar toată lumea știe ce părere avem despre ideea de a avea mai multe jocuri. Toată lumea s-a săturat de asta,” a declarat Alisson Becker pentru The Guardian.

Rodri, mijlocașul lui Manchester City, a adus în discuție posibilitatea unei greve: „Dacă se continuă așa, la un moment dat nu vom avea de ales și vom intra în grevă. Dacă întrebi orice jucător, îți va spune la fel. Este o opinie generală, nu este doar opinia mea. Nu putem juca 60 sau 70 de meciuri. Un jucător poate evolua la cel mai înalt nivel între 40 și 50 de meciuri. După aceea, randamentul scade, pentru că nu este posibil să îți menții nivelul fizic. Trebuie să avem grijă de noi, noi suntem personajele principale în acest sport, sau în această afacere, cum vreți să-i spuneți. Nu este vorba despre bani, ci despre calitatea spectacolului. După părerea mea, atunci când nu sunt obosit, am un randament mai bun. Dacă oamenii vor să vadă un fotbal mai bun, atunci trebuie să ne odihnim,” a spus Rodri conform L’Equipe.

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a susținut, de asemenea, necesitatea unei revizuiri a programului competițional: „Avem acum o competiție nouă, nu se știe cum va ieși, poate va fi mai interesantă decât anul trecut, dar datele, momentan, arată că avem două meciuri în plus în această competiție. Dacă forurile care decid nu încep să se gândească că jucătorii se accidentează pentru că joacă prea multe meciuri, avem o problemă. Eu cer ca ei să se oprească și să se gândească să reducă numărul de meciuri pentru a avea competiții care să fie mai atractive,” a spus antrenorul italian într-o conferință de presă.

Impactul noului format

În sezonul 2024-2025, UEFA Champions League va include 189 de meciuri, cu 64 mai multe decât în sezonul precedent. Această expansiune a competiției a fost criticată pentru impactul negativ potențial asupra stării fizice și mentale a jucătorilor, ceea ce a dus la o intensificare a discuțiilor despre posibile acțiuni de protest din partea fotbaliștilor.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...

VIDEO. Gigi Becali a răbufnit! „Nimeni nu face analiza la echipa mea”

Gigi Becali, patronul FCSB, a tras câteva concluzii după remiza echipei sale, 2-2, cu CFR Cluj în etapa 9 din SuperLiga. https://www.youtube.com/watch?v=SWo2L031fZs Becali a comentat despre...

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă