2.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSportFotbalFormația ecuadoriană LDU de Quito a cucerit Copa Sudamericana

Formația ecuadoriană LDU de Quito a cucerit Copa Sudamericana

Formația ecuadoriană LDU de Quito a câştigat Copa Sudamericana după ce a trecut în finală de brazilienii de la Fortaleza, cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, după ce la finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost egal, 1-1.

Pe stadionul „Domingo Burgueno Miguel” din Maldonado, Fortaleza a deschis scorul prin argentinianul Juan Lucero (48), dar LDU a egalat tot printr-un argentinian, Lisandro Azulgaray (56).

La loviturile de departajare, Liga Deportiva Universitaria de Quito a început cu stângul, „veteranul” Paolo Guerrero (39 ani) ratând. Au transformat apoi Azulgaray, Mauricio Martinez, Jhojan Julio şi Lucas Piovi, iar Alexander Alvarado a ratat şi el. Fortaleza, care a avut şansa de a se impune, a ratat ultima lovitură a seriei de cinci prin Pedro Augusto. Au mai ratat Silvio Romero şi Emanuel Britez. Au înscris Thiago Galhardo, Yago Pikachu şi Tinga.

Pentru LDU acesta este al doilea trofeu cucerit în Copa Sudamericana, după cel din 2009, ecuadorienii având şi o finală pierdută în 2011. LDU a câştigat şi Copa Libertadores în 2008, având şi două Supercupe ale Americii de Sud (Recopa Sudamericana), în 2009 şi 2010.

Este pentru al doilea an consecutiv când o reprezentantă a Ecuadorului câştigă trofeul în Copa Sudamericana, după ce în 2022 s-a impus Independiente del Valle, tot după o finală cu o echipă braziliană, Sao Paulo.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România, printre cele mai sigure țări din lume: concluzii din rapoartele internaționale

România este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume, conform rapoartelor elaborate de Departamentul de Stat al SUA, Comisia Europeană și Poliția...

Donald Trump revine cu declarații provocatoare și sugerează posibilitatea anexării Canadei

În timp ce președintele Joe Biden a transmis un mesaj clasic de Crăciun, subliniind valorile „libertății, iubirii, bunătății și compasiunii”, Donald Trump a ales...

România riscă să devină nerecomandată pentru investiții: perspective economice sumbre pentru 2025

România încheie anul 2024 cu un climat economic îngrijorător, marcat de incertitudini politice și economice care ar putea afecta grav stabilitatea financiară a țării....
Ultima oră
Pe aceeași temă