21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de...

FC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de aur cu FCU Craiova

FC Botoşani a părăsit ultima poziție în clasamentul Ligii 1 după ce a obținut o victorie crucială, cu scorul de 4-1, pe teren propriu, în fața formației FCU Craiova, o altă echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării.

FCU a intrat la cabine în avantaj, după ce Vladislav Blănuțăa deschis scorul în minutul 21, la o lovitură de colț, dar moldovenii au întors partida în mitanul secund.

Enzo Lopez a egalat în minutul 58, transformând un penalty dictat în urma consultării VAR. Soarta partidei s-a decis după ce FCU 1948 Craiova a rămas în zece oameni în minutul 70, când a fost Aurelian Chiţu a fost trimis la vestiare.

FC Botoşani s-a desprins după reuşitele lui Sebastian Mailat, din minutul 76, pe contraatac, Enzo Lopez, în minutul 78, după o foarfecă, şi Eduard Florescu (90+1).

După acest succes, echipa antrenată de Bogdan Andone a urcat pe locul 14, cu 17 puncte, devansând-o la golaveraj pe adversara din meciul de astăzi. În acest moment, „lanterna roșie” a Ligii 1 este Dinamo, cu 16 puncte. „Câinii” joacă astăzi, de la 18.15, cu Politehnica Iași.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Sfaturi și Recomandări pentru Părinți

În fiecare an, cercetările în domeniul nutriției infantile aduc noi descoperiri și înțelegeri, contribuind la îmbunătățirea alimentației pentru bebeluși și copii mici. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă