13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCorvinul Hunedoara - Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea Cluj, cu scorul de 2-1.

Finala din acest an a Cupei României le va opune pe Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați. După ce ieri hunedorenii s-au impus cu scorul de 3-1 în fața celor de la FC Voluntari, a venit rândul Oțelului să-și asigure biletele pentru ultimul act.

Trupa lui Dorinel Munteanu a deschis scorul în urma unei faze fixe, prin fundaşul ivorian Jonathan Cisse (12), cu o lovitură de cap, dintr-o lovitură liberă executată de Ştefan Bodişteanu.

Ardelenii au egalat chiar înainte de pauză, prin Dan Nistor, din penalty, după un fault comis de Juri Cisotti asupra lui Roger.

Gazdele au obţinut calificarea în minutul 90, tot în urma unei faze fixe. Frederic Maciel a executat o lovitură de la colț, Cisse a reluat cu capul, iar Alex Chipciu a deviat în propria poartă. În minutul 90+6, gălăţenii au ratat un penalty prin Aly Malle, portarul lituanian Edvinas Gertmonas respingând atât şutul malianului, cât şi reluarea sa.

Finala dintre Corvinul și Oțelul se va disputa pe 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Dacă pentru Corvinul aceasta va fi prima finală de Cupa României din istoria clubului, Oțelul va fi la a doua încercare de a cuceri marele trofeu. În 2004, gălățenii pierdeau cu 0-2 în fața lui Dinamo.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă