26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSportFotbalCFR Cluj a câștigat procesul împotriva lui Roger la TAS!

CFR Cluj a câștigat procesul împotriva lui Roger la TAS!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea clubului CFR Cluj în procesul cu fostul său jucător, Roger Junio Rodrigues.

CFR Cluj a câștigat procesul deschis la TAS împotriva lui Roger, fostul său mijlocaș, după ce acesta a cerut daune de aproximativ 400.000 de euro în urma rezilierii contractului. Roger a evoluat pentru echipa din Cluj în perioada februarie 2022 – februarie 2023, iar ulterior, după ce a fost scos de pe lista de campionat, a reclamat clubul la FIFA. Brazilianul a solicitat despăgubiri de 395.000 de euro, echivalentul sumelor pe care le-ar fi încasat până la finalul contractului, care ar fi expirat în 2025.

Decizia TAS și obligațiile părților

FIFA a decis inițial că CFR Cluj trebuie să îi plătească jucătorului 104.000 de euro: 7.000 de euro restanțe salariale și 97.000 de euro ca despăgubiri pentru rezilierea unilaterală a contractului. Clubul din Cluj a contestat decizia la TAS, iar verdictul final a fost emis pe 24 septembrie. Conform acestei decizii, CFR Cluj nu mai este obligat să plătească suma de 97.000 de euro, ci doar restanțele salariale de 7.000 de euro.

În plus, Roger și clubul maghiar St. Lorinc KFT, echipa la care jucătorul a fost legitimat înainte de transferul său la UTA Arad, au fost obligați să plătească CFR Cluj aproximativ 40.000 de euro, sumă ce acoperă costuri legate de transfer și alte despăgubiri.

După plecarea sa de la CFR Cluj, Roger a semnat cu St. Lorinc și a continuat ulterior la UTA Arad, Al-Taraji în Arabia Saudită, și Universitatea Cluj. În prezent, brazilianul este liber de contract.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Google lansează un fond de 120 de milioane de dolari pentru educație și formare în domeniul inteligenței artificiale

Google a anunțat crearea Global AI Opportunity Fund, un fond de investiții în valoare de 120 de milioane de dolari, destinat finanțării programelor de...

Guvernul va aloca încă 15.000 de lei fiecărei familii afectată de inundații

Cu acești bani, oamenii vor putea să-și cumpere electrocasnice sau combustibil pentru iarnă Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern,...

Proiect: Valoarea tichetelor de creșă ar putea crește începând cu octombrie 2024

Ministerul Muncii a lansat recent în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede majorarea valorii tichetelor de creșă începând din luna octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă