21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFotbalCel mai titrat fotbalist și-a aflat pedeapsa. Patru ani și jumătate de...

Cel mai titrat fotbalist și-a aflat pedeapsa. Patru ani și jumătate de închisoare pentru Alves

Fostul mare fotbalist brazilian Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de violarea unei tinere la finalul anului 2022.

Judecătorii spanioli au dat verdictul în procesul lui Dani Alves, cel mai titrat fotbalist din toate timpurile din punctul de vedere al trofeelor cucerite. Fostul star al celor de la FC Barcelona va sta patru ani și jumătate după gratii, pentru că la sfârșitul anului 2022 a agresat sexual o tânără în toaleta unui club din capitala Cataloniei. Concret, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, Alves a petrecut alături de mai mulți prieteni la discoteca Sutton din Barcelona, iar la un moment dat ar fi invitat o tânără într-o toaletă din zona VIP, acolo unde ar fi lovit-o și violat-o.

Deși parchetul spaniol ceruse nouă ani de închisoare, fostul fotbalist a beneficiat de circumstanțe atenuante, fiind sub influența alcoolului la momentul producerii faptei.

Dacă sentința rămâne definitivă, după ispășirea anilor de închisoare, Alves va sta sub supraveghere timp de 5 ani, iar timp de 9 ani nu va mai avea voie să ia legătura cu victima. De asemenea, brazilianul trebuie să-i achite acesteia daune morale de 150.000 de euro.

În momentul agresiunii, Alves se afla încă în activitate, fiind legitimat la gruparea mexicană UNAM Pumas. Brazilianul era într-o vacanţă de câteva zile la Barcelona, după ce participase la Cupa Mondială din Qatar cu selecţionata „Cariocas”.

Dani Alves a debutat în fotbalul mare la formația braziliană Bahia, iar apoi a fost transferat de FC Sevilla. A jucat șase sezoane pentru andaluzi, în vara lui 2008 fiind achiziționat de FC Barcelona, club la care a cunoscut consacrarea. De-a lungul fabuloasei sale cariere, a mai evoluat pentru Juventus, PSG, Sao Paulo și UNAM Pumas.

Alves are în palmares 44 de trofee, fiind la egalitate cu Lionel Messi. Printre altele, în vitrina brazilianului stau două Cupe Uefa, trei Ligi ale Campionilor și trei Campionate Mondiale ale Cluburilor.

Decizia de joi nu este una definitivă. Aflat în spatele gratiilor din 20 ianuarie 2023, Dani Alves poate face recurs la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei și, mai apoi, la Curtea Supremă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă