9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalA început procesul lui Dani Alves! Fotbalistul brazilian riscă nouă ani de...

A început procesul lui Dani Alves! Fotbalistul brazilian riscă nouă ani de închisoare pentru viol

Procesul fotbalistul brazilian Dani Alves, acuzat că în decembrie 2022 ar fi violat o tânără într-o discotecă spaniolă, a început astăzi, 5 februarie, la Barcelona.

Parchetul spaniol cere nouă ani de închisoare împotriva lui Alves, precum şi plata unei despăgubiri de 150.000 de euro către victima sa, dar şi zece ani de libertate condiţionată după executarea pedepsei.

Fundaşul în vârstă de 40 de ani este acuzat de o tânără că a violat-o în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022 în toaleta unei discoteci la modă din Barcelona.

Conform actului acuzării, fostul jucător se afla în locaţia respectivă cu un prieten. După ce i-a oferit şampanie victimei şi unei prietene a acesteia, el le-a invitat într-un separeu care avea şi toalete proprii.

Jucătorul ar fi avut o „atitudine violentă” faţă de tânăra femeie, pe care ar fi constrâns-o la relaţii sexuale, conform rechizitoriului.

Fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain se află în detenţie provizorie din ianuarie 2023 într-o închisoare din apropiere de Barcelona.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă