14.4 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFormula 1Adrian Newey, cel mai bine plătit oficial din Formula 1!

Adrian Newey, cel mai bine plătit oficial din Formula 1!

Adrian Newey (65 de ani), celebrul designer din industria auto, a semnat un contract cu echipa Aston Martin, unde își va începe activitatea în 2025.

În aprilie 2024, Newey va rupe contractul în avans cu Red Bull Racing, urmând să fie plătit cu 35,5 milioane de euro pe an, depășind astfel veniturile superstarului Mohamed Salah la Liverpool, care câștigă 35 de milioane de euro.

Un nou capitol la Aston Martin

Newey a fost prezentat oficial într-o conferință de presă organizată de Aston Martin la Silverstone, însă va începe munca oficial în martie 2025. Contractul său va fi pe cinci ani și va include bonusuri de performanță. Newey, cu o carieră extraordinară în spate, a contribuit la câștigarea a 13 titluri mondiale la piloți și 12 trofee pentru cel mai bun constructor, colaborând cu echipele Williams, McLaren și Red Bull.

Aston Martin, ambiții mari în Formula 1

Aducerea lui Newey este un pas important în transformarea Aston Martin într-un competitor pentru titlurile mondiale, atât la piloți, cât și la echipe. Miliardarul Lawrence Stroll, care a preluat echipa în 2018, a modernizat considerabil infrastructura echipei, construind un sediu nou și investind în tehnologie de ultimă generație.

Echipa va folosi motoare produse de Honda începând cu sezonul 2026, iar alături de Newey, alți experți de top, precum Andy Cowell (ex-Mercedes) și Enrico Cardile (ex-Ferrari), s-au alăturat echipei.

Piloții Aston Martin

Fernando Alonso, dublu campion mondial (2005, 2006), și Lance Stroll, fiul patronului, sunt piloții principali ai echipei. Piloții de rezervă sunt brazilianul Felipe Drugovich și belgianul Stoffel Vandoorne.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă