8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDinamo scapă de retrogradare grație Covid-19

Dinamo scapă de retrogradare grație Covid-19

Comitetul de Urgență al FRF a decis înghețarea play-off-ului și a play-out-ului Ligii 1 și menținerea actualului clasament, pe baza căruia vor fi împărțiți banii din drepturile TV.

Amânate din cauza infectării cu Covid-19 a fotbaliștilor, Dinamo București scapă de retrogradarea directă și nu va fi nevoită nici măcar să treacă printr-o dublă de baraj.

Politehnica Iași, aflată pe locul de baraj, rămâne în Liga 1 și pentru ultimul loc disponibil se vor duela Chindia Târgoviște și CS Mioveni, a treia clasată în Liga 2.

Începând din sezonul 2020 – 2021 Liga 1 va avea în componență 16 echipe, față de 14 în prezent. Primele șase după sezonul regular de 30 etape vor evolua în play-off în sistem tur-retur iar celelalte zece echipe în play-out ți vor juca între ele un singur meci.

Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 şi 10, iar locurile 7 şi 8 vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1 în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga a II-a.

Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 şi 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manşă cu locul 3 din Liga a II-a.

Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de play-out. Câştigătoarea va avea şansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în UEFA Europa League / UEFA Conference League, a stabilit FRF.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă