16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDe ce peste 1300 de suporteri din Anglia și Țara Galilor nu...

De ce peste 1300 de suporteri din Anglia și Țara Galilor nu au primit voie să fie la Cupa Mondială de fotbal din Qatar

Peste 1300 de suporteri din Anglia și Țara Galilor au primit interdicție de a participa la Cupa Mondială de fotbal din Qatar. Interdicția a fost impusă de Ministerul britanic de Interne, potrivit Reuters, anunță stiripesurse.ro.

Peste 1.300 de suporteri din Anglia și Țara Galilor cu ordine de interdicție nu vor avea voie să călătorească în Qatar pentru Cupa Mondială din acest an, a anunțat Ministerul de Interne din Marea Britanie.

Noile măsuri, care intră în vigoare începând de vineri, îi împiedică pe suporterii cu antecedente de violență legată de fotbal să facă deplasarea la competiția sportivă, care va începe pe 20 noiembrie și va ține până pe 18 decembrie.

1300 de suporteri din Anglia și Țara Galilor cu probleme pe stadioanele de fotbal nu vor ajunge la Cupa Mondială din Qatar

„Nu vom permite ca atitudinea unei minorități de infractori să păteze ceea ce va fi un turneu interesant”, a declarat ministrul de interne, Suella Braverman.

Ministerul de Interne a avertizat că fanii care nu respectă aceste reguli riscă șase luni de închisoare și o amendă.

De asemenea, orice persoană care „a provocat anterior probleme și se consideră că este posibil să o facă din nou” va avea interdicție de a călători.

Cupa Mondială din Qatar va începe mai devreme decât s-a anunțat inițial

Cupa Mondială din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât fusese programată inițial. Astfel, gazdele vor disputa meciul de deschidere, în compania Ecuadorului, în data de 20 de noiembrie, după ce Consiliul FIFA a votat în unanimitate această schimbare. Turneul va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022.

„Cupa Mondială din anul 2022 va începe cu o festivitate și mai mare pentru fanii locali și internaționali, deoarece țara gazdă, Qatar, va juca acum cu Ecuador în ziua de duminică, 20 noiembrie, de la ora 19:00,” se arată într-un comunicat al FIFA.

Decizia va asigura „continuitatea unei tradiții de lungă durată”, în care primul meci al unei Cupe Mondiale are ca protagoniste fie gazda, fie campioana în exercițiu. Din anul 2006 încoace, toate edițiile au fost deschise de prima reprezentativă a gazdei.

Decizia „a fost luată în urma unei evaluări a competiției și a implicațiilor operaționale, precum și a unui proces de consultare amănunțit și a unui acord cu principalele părți interesate și cu țara gazdă”, continuă comunicatul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 21 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 21 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 21 aprilie...

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă