17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportCrin Antonescu refuza tandemul cu Ludovic Orban

Crin Antonescu refuza tandemul cu Ludovic Orban

Crin Antonescu refuza sa candideze in tandem cu Ludovic Orban pentru a nu-si deteriora imaginea si sansele in competitia pentru presedintia partidului.

Antonescu a refuzat sa-i acorde lui Ludovic Orban sustinerea pentru functia de prim-vicepresedinte, desi, initial, asa fusese intelegerea. "Nu voi propune in cadrul Congresului exprimarea unui vot la pachet pentru cele mai importante functii din partid. Nu candidez in tandem. Sunt doua functii distincte, cea de presedinte, pentru care candidez eu si domnul Tariceanu, si cea de prim-vicepresedinte, la care candideaza pana in prezent vreo patru colegi. Nu este nici o legatura intre cele doua functii", a afirmat Antonescu. Acesta a precizat ca nu le va cere delegatilor la Congres sa voteze pentru unul dintre candidati, deoarece acestia "sunt oameni care primesc foarte multe recomandari si voteaza cum cred ei". Liderul PNL a mai spus ca, imediat dupa infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, s-a declansat o competitie "indracita".

 

Astfel, dupa ce Orban si-a anuntat candidatura pentru acest post, s-au lansat in competitie si fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu si deputatul Marian Petrache, seful filialei Ilfov a PNL. In schimb, Teodor Melescanu, al carui nume se vehicula ca un potential candidat in tandem cu Tariceanu, a refuzat sa se inscrie in cursa pentru prim-vicepresedintie, preferand o functie de vicepresedinte. De asemenea, Relu Fenechiu, care a trecut in barca lui Antonescu, a declarat ca va candida pentru un post de vicepresedinte, el votand zilele trecute impotriva infiintarii noii functii.
Potrivit programului Congresului PNL, va lua cuvantul vineri, in deschiderea acestui eveniment,   vicepresedintele Internationalei Liberale, Haus van Baden, si va fi citit un mesaj al vicepresedintelui grupului ALDL din PE, Graham Watson. Este programat si un discurs al fostului presedinte al tarii Emil Constantinescu. Vor fi prezenti seniorii partidului, Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus si Dinu Zamfirescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă