17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportCorina Creţu: Discriminarea femeilor din România s-a accentuat, intrarea în politică e...

Corina Creţu: Discriminarea femeilor din România s-a accentuat, intrarea în politică e tot mai grea

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a declarat, vineri, că discriminarea femeilor din România s-a accentuat, cu toate că situaţia acestora s-a schimbat „uneori în bine”, în ultima vreme, citează Agerpres.

 

Potrivit acesteia, discriminarea femeilor din România s-a accentuat mai ales în ceea ce priveşte blocarea accesului femeii în diferite paliere, inclusiv în politică.

„Cred că în primul rând este vorba de slăbiciunea femeilor, care nu au ştiut să se ridice şi să îşi ceară drepturile, răspunsul nostru este unul slab, neconvingător, că aşa suntem noi, femeile, nu ne putem mobiliza”, a spus Corina Creţu, cu prilejul conferinţei finale din cadrul „Săptămânii Femeia contează!” organizată de Asociaţia COLFASA.

Europarlamentarul a arătat că şi partidele politice au o mare problemă pentru că tot mai puţine femei vor să intre în viaţa politică, viaţă „care a devenit din ce în ce mai murdară”, cu o competiţie foarte mare şi unde cel mai greu este să te menţii nu să ajungi.

În cadrul proiectului ‘Femeia contează!’ care s-a desfăşurat în această săptămână la Bucureşti, a fost inaugurat un centru pentru prevenirea şi combaterea mobbing-ului şi discriminării femeilor pe piaţa muncii. Centrul oferă gratuit diverse servicii de specialitate persoanelor care s-au confruntat cu fenomenul discriminării pe piaţa muncii şi cu fenomenul de mobbing.

Printre aceste servicii se numără evaluarea şi consilierea psihologică, serviciul de consiliere juridică ce are ca finalitate evaluarea, informarea şi asistarea persoanei din punct de vedere juridic, serviciul de orientare profesională.

Cele mai citite

VIDEO. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, despre salariile de la PRO TV

Într-o ediție recentă a emisiunii „La Măruță”, chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au revenit la MasterChef după o perioadă la...

Camila Giorgi a revenit după o absență misterioasă de 6 luni!

După ce a fost „dată dispărută” timp de șase luni, Camila Giorgi a revenit la Roma, iar avocatul său a dezmințit zvonurile conform cărora...

România, lider în implicarea angajaților, dar cu un nivel crescut de stres la locul de muncă

România se situează pe primul loc în Europa în ceea ce privește gradul de implicare al angajaților, conform unui sondaj Gallup realizat în 2024....
Ultima oră
Pe aceeași temă