15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportContra: „Dinamo va arăta ca un club din Spania”

Contra: „Dinamo va arăta ca un club din Spania”

În cadrul unui eveniment de presă organizat la baza de la Săftica, noul acționar principal al clubului Dinamo București, spaniolul Pablo Cortacero, l-a prezentat oficial pe Cosmin Contra în funcția de antrenor principal al „câinilor”. Fostul selecționer al naționalei României a spus că echipa alb-roșie are nevoie de întăriri pentru a prinde play-off-ul în acest sezon și, dacă totul va decurge conform planului, Dinamo va arăta ca un club din prima ligă spaniolă.

„Răspunderea este foarte mare, dar am mare încredere în acest proiect. Eu am spus, nu mă voi întoarce fără un proiect serios. Sperăm să readucem echipa Dinamo acolo unde îi e locul. Primul obiectiv este de a intra în play-off şi în 2-3 ani să fie din nou candidată să se bată la titlu. Dinamo va arăta ca un club de primă divizie din Spania. Pentru acest sezon singurul obiectiv este să intrăm în play-off”, a declarat „Guriță”.

Contra a subliniat că la echipă vor avea loc schimbări majore, iar principala țintă în acest moment sunt jucătorii cu experiență: „E clar că în momentul de faţă avem nevoie de jucători cu experienţă pentru a-i face pe ceilalţi să crească cât mai repede. Nu putem avea pretenţii de a intra în play-off cu echipa actuală. Au fost discuţii cu George Ţucudean, a fost entuziasmat, dar mi-a cerut 2-3 zile de gândire, să vadă dacă este bine. Apoi mi-a răspuns că nu poate veni. Cu Paul Anton suntem în discuţii, dar are nişte oferte, vom vedea ce va fi”.

În cadrul aceleiași conferințe, acționarul principal al clubului dinamovist, Pablo Cortacero, a spus că ia în calcul achiziţionarea celor 20,6% din acțiunile deţinute de suporteri prin intermediul programului „Doar Dinamo Bucureşti”. „Odată ce se va stabili structura clubului, va fi un departament care va lucra cu suporterii. Este o intenţie să achiziționăm, vom negocia cu ei o mărire de capital, este o idee. În acest moment, ne dorim identificarea tuturor datoriilor pe care le are clubul şi achitarea acestora. Noi vrem să facem un proiect solid, să facem lucrurile bine pentru a veni rezultatele. Va fi un proiect bun”, a spus Cortacero.

Cosmin Contra a mai fost la timona lui Dinamo în perioada 16 februarie – 18 septembrie 2017 și este antrenorul care a adus ultimul trofeu în curtea formației din „Ștefan ce Mare”, Cupa Ligii, după o finală câștigată contra celor de la Poli Timișoara.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă