23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSportConducerea Camerei a decis reluarea votului la Legea pensiilor (video)

Conducerea Camerei a decis reluarea votului la Legea pensiilor (video)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, reluarea votului în cazul Legii sistemului unitar de pensii. Liderul deputaţilor PSD+PC, Mircea Duşa, a precizat că plenul urmează să se pronunţe asupra acestei chestiuni marţi, scrie Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, anunţase, luni, că liderii coaliţiei de guvernare sunt de acord ca, în cazul în care se va formula o contestaţie faţă de votul la Legea pensiilor, să se pronunţe plenul asupra reluării acestuia, scrie Mediafax.

Anastase a precizat, însă, că până în acest moment nu a fost depusă vreo contestaţie la Secretariatul Camerei în privinţa votului dat săptămâna trecută la Legea pensiilor şi care a fost contestat prin declaraţii publice de către reprezentanţii opoziţiei.

Preşedintele Camerei a subliniat, însă, că liderii coaliţiei sunt de acord ca, în cazul în care va fi formulată o contestaţie pe această temă, să fie întrebat plenul dacă apreciază drept necesară reluarea votului. Anastase a precizat că acest subiect va fi discutat şi în şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

Ea a evitat să se pronunţe asupra corectitudinii votului anunţat la adoptarea Legii sistemului unitar de pensii publice, menţionând însă că nu intră în atribuţiile sale numărarea voturilor. Referindu-se la faptul că din înregistrările video de la acea şedinţă ar rezulta că în sală erau mai puţini deputaţi decât numărul de voturi anunţate, Anastase a spus că tot din imagini rezultă că la votul electronic preşedintele PSD Victor Ponta a votat, deşi nu era în sală.

Liderul social-democrat a anunţat că PSD lucrează la o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru votul “fraudulos” dat pe Legea pensiilor, potrvit NewsIn.

El a explicat că votul pe Legea pensiilor s-a dat prin ridicare de mâini, după ce pedeliştii au realizat că nu au voturi, iar în dosarul care va fi depus la Parchet va fi prezentată şi stenograma şedinţei, în care se arată că liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a sesizat acest lucru şi i-a atras atenţia Robertei Anastase. “În mod tipic infracţional, orice hoţ procedează aşa, iar doamna Anastase este un hoţ, pentru că aşa a procedat, a spus că s-a stricat aparatul electronic şi a numărat 170 de voturi, după ce cu un minut mai devreme, prin vot electronic, avusese 82 de voturi”, a mai spus Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă