Condițiile președintelui FIFA, pentru creșterea numărului de echipe la CM din Qatar

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat că instanţa mondială a fotbalului studiază în continuare "fezabilitatea" organizării Cupei Mondiale 2022 din Qatar cu 48 de echipe, în loc de 32, însă cu condiţia ca anumite meciuri să se dispute în "unele ţări limitrofe".

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2019 - 11:57

"Studiem fezabilitatea acestui proiect. Sunt 16 echipe în plus, cu suporterii lor. Va trebui să vedem infrastructurile. În mod obiectiv, va fi foarte dificil să-l organizăm doar în Qatar, din cauza geografiei acestei ţări", a declarat Infantino cu ocazia unei conferinţei de presă pe care a susţinut-o miercuri, la Roma, la finalul unei reuniuni de trei trei zile cu reprezentanţii a peste 60 de federaţii, în cadrul Executive Football Summit.

"Deci, ne putem întreba dacă se vor putea juca unele meciuri în afara ţării. În fapt, situaţia geopolitică este complexă. Însă am văzut că astăzi Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit. Asta înseamnă că totul este posibil", a afirmat conducătorul FIFA.

"Va trebui să luăm o decizie până în luna iunie a acestui an. Altfel, va fi dificil pentru preliminariile din anumite confederaţii. Vom vedea dacă este posibil. Dacă este fezabil, vom avea un Mondial fantastic cu 48 de echipe, în Qatar şi în unele ţări limitrofe. În caz contrar, vom organiza un Mondial fantastic cu 32 de echipe în Qatar. Nu este nimic rău că încercăm să studiem problema", a conchis Infantino.

Qatarul se află de doi ani în plină criză diplomatică cu vecinii săi din Arabia Saudită, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite.

Singurul candidat la alegerile pentru postul de preşedinte al FIFA, în luna iunie la Paris, Gianni Infantino a făcut mai multe propuneri controversate în ultima perioadă, între care organizarea unei Cupe Mondiale a cluburilor cu 24 de participante, precum şi a unei Ligi Mondiale a Naţiunilor, după proiecte intens criticate de către UEFA.

Referindu-se la această Ligă a Naţiunilor lărgită, Infantino, fost secretar general al UEFA în perioada în care aceasta era condusă de Michel Platini, a precizat că propunerea trebuie să urmeze un "proces democratic". "Vom discuta cu toate federaţiile, nu doar cu UEFA. Există şase confederaţii. Vom discuta într-o manieră liniştită. Nu am probleme cu anumite persoane. Am fost la UEFA, care de 20 de ani şi-a lărgit competiţiile, nu însă şi FIFA. Acum a sosit momentul, avem o oportunitate", a mai spus conducătorul Federaţiei internaţionale de fotbal.

Comentarii