Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UEFA. Ligile naţionale vor avea prioritate în faţa cupelor europene

Ceferin, optimist în privința reluării sezonului

Chiar dacă în aceste momente fotbalul nu mai e o prioritate pentru multe țări europene, președintele UEFA insistă că toate campionatele ar trebui să se decidă pe teren.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2020 - 10:47

UEFA face tot posibilul ca întrecerile fotbalistice, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se finalizeze pe teren, iar ultima decizie luată în acest sens este devansarea termenului pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene. Astfel, noua dată limită este 20 iulie, față de 30 iunie, cât era stabilit inițial.

Preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, își păstrează încă optimismul, estimând că oprirea definitivă a campionatelor ar avea un impact devastator asupra cluburilor. „Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea şi cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm. Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul”, a spus șeful UEFA.

Aleksander Ceferin a reiterat că ligile naţionale vor avea prioritate în faţa cupelor europene, totul depinzând de data la care fotbalul se va relua: „Depinde de momentul în care se va reporni. Dacă vom face acest lucru suficient de repede, campionatele şi cupele europene se vor putea disputa în paralel”.

Acesta a mai afirmat că nu există un termen limită pentru finalizarea sezonului 2019-2020. „Nu există o dată precisă. Explorăm diverse opţiuni pentru a vedea când se pot încheia competiţiile, mereu în funcţie de datele la care se va putea reîncepe să se joace”, a declarat Ceferin, care exclude însă o finalizare a sezonului actual în toamnă, între lunile septembrie şi octombrie, pentru a nu risca o dereglare a viitoarei stagiuni.

Totuși, în pofida speranțelor lui Ceferin, deznodământul competițiilor fotbalistice din acest an ar putea fi deja decis. După Belgia, care și-a anunțat deja campioana, întrecerea internă fiind declarată încheiată, un alt campionat de top pare compromis. Este vorba despre Olanda, țară în care toate evenimentele sportive au fost interzise până la 1 septembrie. În cazul în care va fi menținută această decizie, „Țara Lalelelor” nu are nicio șansă de a relua actualul sezon la timp, astfel că el trebuie încheiat prematur.

 

Comentarii

loading...