Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ceferin le cere arbitrilor să oprească meciurile în cazul scandărilor rasiste

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, le cere arbitrilor să fie curajoşi şi să oprească meciurile în cazul scandărilor rasiste ale fanilor, anuntă BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2019 - 23:14

"În momentul în care un meci este oprit sau nu este jucat, cred că 90 la sută din oamenii normali de pe stadion le vor da un şut în fund acelor idioţi. Este 2019, nu este acum o sută de ani. Vom vorbi din nou cu arbitrii şi le vom spune să aibă încredere şi să nu le fie frică să acţioneze", a declarat Ceferin.

Slovenul spune că rasismul este o mare problemă în Europa de Est pentru că în această parte a continentului lipseşte imigraţia.

"Este o imensă problemă. Nu numai în Balcani, în toată Europa de Est. Aici nu este multă imigraţie, deoarece toată lumea vrea să meargă în vestul Europei din motive economice, locuri de muncă, o viaţă mai bună. Ia timp. Dar bineînţeles vezi Italia, cu una dintre cele mai mari probleme de rasism, sexism şi xenofobie. Anglia, unde aveţi probleme. Este o problemă a oamenilor intoleranţi, nu o problemă a naţiunilor", a afirmat el.

Totuşi, Ceferin nu consideră oportun ca UEFA să înăsprească sancţiunile pentru rasism.

"Nu văd alte sancţiuni mai dure ca înterzicerea fanilor, meciuri jucate cu tribunele goale, cum s-a întâmplat în Croaţia de câteva ori, şi sancţiuni financiare. Dacă este cronic, putem exclude un club ori o naţională dintr-o competiţie. Totul este posibil, dar asta în ultimul caz", a explicat el.

Cazurile de rasism s-au înmulţit pe stadioanele europene în ultima perioadă, atât în competiţiile interne şi internaţionale pentru formaţiile de club, cât şi la nivelul meciurilor echipelor naţionale.

Comentarii