13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCâți bani dă Primăria Capitalei pentru Euro 2020

Câți bani dă Primăria Capitalei pentru Euro 2020

Arena Națională din București va găzdui în perioada 14-29 iunie patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020. Conform angajamentului semnat de municipalitatea bucureșteană cu UEFA, forul organizator, din bugetul Capitalei au fost alocate aproximativ 14 milioane de lei pentru desfășurarea unor evenimente asociate competiției, dar și pentru modernizarea stadionului.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a precizat luni într-o conferință de presă că, în ceea ce privește Arena Națională, municipalitatea și-a asumat investiții impuse în acordul cu UEFA care se se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

De asemenea, prin același acord, există obligația organizării unui Fan Zone, de la Piața Constituției până la Piața Unirii, care presupune și instalarea unor monitoare la care fanii să poată asista la meciuri și pentru care au fost alocate 8 milioane de lei.

„Am alocat sumele pe care ni le-am asumat în momentul în care am semnat acordul cu UEFA, dar nu știm în momentul de față dacă această zonă va fi amenajată sau nu. Din punct de vedere al evenimentului, bugetul alocat va depinde însă foarte mult de situația sanitară din momentul desfășurării campionatului european” a precizat Nicușor Dan.

Acordul mai prvede și obligația organizării de către primărie a unor tururi de prezentare a trofeului și de promovare a evenimentului prin anumite zone ale Bucureștiului.

„Inițial era vorba ca aceste tururi să fie însoțite de niște evenimente, dar rămâne de văzut care va fi situația sanitară, la momentul respectiv”, a completat edilul bucureștean, precizând că pentru aceste evenimente sunt alocați între 500 de mii și un milion de lei.

Arena Națională din București va găzdui, alături de alte 11 stadioane din Europa, meciurile Campionatului European de Fotbal 2020, ce a fost amânat anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.

Cele 4 meciuri ce se vor disputa pe stadionul din București sunt:

-14 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 18:00
-18 iunie, Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la ora 15:00
-22 iunie, Grupa C: Ucraina – Austria, de la ora 18:00
-29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 21:00.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă