23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSportCamera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PDL pe tema...

Camera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PDL pe tema Educaţiei

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată “Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”.

În textul moţiunii simple PDL solicită demisia premierului şi a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

Dezbaterea a început cu aproximativ 45 de minute întârziere faţă de ora programată.

La şedinţa de plen şi-au înregistrat prezenţa 181 de deputaţi, iar 123 de deputaţi sunt absenţi, din care 11 sunt la alte acţiuni parlamentare.

La dezbaterea moţiunii participă ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Şedinţa de plen este condusă de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Moţiunea simplă este citită de deputatul PDL Raluca Turcan.

Citeşte şi:

Camera Deputaţilor are programată marţi dezbaterea moţiunii simple a PDL pe Educaţie

Moţiunea simplă va fi supusă votului plenului în sesiunea de vot final, programată pentru ora 12:30. În textul moţiunii sunt cuprinse o serie de măsuri a căror adoptare este solicitată de democrat-liberali, cu scopul de a redresa situaţia din domeniu.

Printre măsurile cerute de PDL se numără renunţarea la bancalaureatul profesional pentru anul viitor, continuarea învăţământului profesional, renunţarea la mutarea clasei pregătitoare obligatorii de la şcoli la grădiniţe, depolitizarea sistemului educaţional.

Totodată, iniţiatorii democrat-liberali solicită ca ministrul Andronescu să-i retragă titlul de doctor premierului Ponta.

Cele mai citite

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

FOTO. Accident cu cinci morți și un rănit, în județul Suceava

Un accident rutier soldat cu cinci morţi şi un rănit s-a produs, în această dimineaţă, pe raza localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava, au informat...

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă