Betfair - Singurul operator licențiat din România la care tu poți vinde cote la pariuri

Betfair este singura agenție de pariuri online licențiată de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN) care oferă și pariuri în contrapartidă. Ce înseamnă acest tip de pariuri?

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2020 - 15:22

Iată ce spune legea: „Activitatea de pariuri în contrapartidă constă în punerea în corespondență a pariurilor între jucători, respectiv acceptarea unui pariu propus de un organizator doar în măsura în care se identifică un alt jucător care plasează un pariu în sensul invers celui propus inițial”.

În România s-a preluat și sintagma de „Betting Exchange”, în traducere liberă „schimb de pariuri”. Concret, orice jucător care are cont deschis pe platformă poate propune un pariu. De exemplu, poate să creeze pariul „FCSB va câștiga la minim 2 goluri meciul cu UTA Arad” (care se traduce prin selecția „FCSB handicap -1”). Dacă se găsește un alt jucător care să susțină contrariul, atunci pariul se ține.

Este ca și cum ați pune un pariu cu un prieten, doar că o faceți online, „prinsoarea” fiind mijlocită de o platformă care ia un comision din câștig. Dacă intrați pe site, observați că pentru fiecare selecție există două cote: una pe o coloană albastră (pentru clienții care mizează „pro”) și una pe coloana roșie (pentru clienții care mizează „contra”).


Așadar, avantajul este că oricine poate crea un pariu jucând rolul casei de pariuri, iar de cealaltă parte sunt pariori obișnuiți, nu echipe de specialiști în sporturi și probabilități matematice.

Totul depinde de fluctuația cotelor

Agenția amintită mai oferă și alte avantaje importante, pornind de la Betfair bonus, prin care clienții noi primesc fonduri suplimentare de până la 500 de lei. Banii sunt acordați în tranșe de câte 100 de lei, după ce sunt îndeplinite niște cerințe de pariere.

Pariurile în contrapartidă sunt preferate de cei care obișnuiesc să facă trading, adică să vândă cotele. Concret, atunci când cota selecției pe care a pariat scade, jucătorul obține profit dacă închide pariul cu Cash Out. Cu cât cota este mai mică față de cea din momentul plasării biletului, cu atât profitul este mai mare. Betfair Exchange este singura platformă unde pot fi închise toate pariurile.

De exemplu, un parior mizează pe remiză în meciul Universitatea Craiova vs CFR Cluj, la o cotă de 3.30. Dacă egalitatea persistă pe tabela de marcaj după primele 45 de minute, cota pentru „X” va scădea la 2.00 (să zicem). În acel moment, închizând pariul, jucătorul va avea profit.

Mai mult, există și posibilitatea unui Cash Out parțial, adică jucătorul poate închide pariul doar pe o partea din miză, iar cealaltă parte rămâne în joc.

Alte două funcții caracteristice sunt Price Rush (pariul este plasat la cea mai bună cotă din acel moment, în cazul în care cota s-a actualizat în sus față de momentul în care a fost trecută pe biletul virtual) și Acca Edge (biletele cu trei selecții nu sunt pierzătoare când un meci este necâștigător, dar activarea acestei opțiuni micșorează cota finală).

Dacă preferați o platformă de pariere „clasică”, există opțiunea Betfair Sportsbook.

18+ Site-ul este interzis minorilor. Decizia ONJN NR. 1773/29.09.2017

Comentarii