17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu: Ponta e incapabil să respecte Constituţia

Băsescu: Ponta e incapabil să respecte Constituţia

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, miercuri, acuzaţiilor aduse de premierul Victor Ponta despre libertatea presei, susţinând că prim-ministrul minte şi dezinformează.

„Şi în şedinţa de Guvern de astăzi, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta şi-a dat măsura capacităţii de a minţi şi de a dezinforma şi a incapacităţii de a respecta Constituţia României”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis redacţiei.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a spus că Băsescu s-a aflat de mai multe ori în dispute publice cu proprietarii trusturilor media, dar niciodată nu a dispus şi nu a luat vreo măsură care să ducă la îngrădirea libertăţii presei, referindu-se la declaraţia premierului despre faptul că preşedintele ”a ajuns să moară de grija presei după ce era marele duşman al presei şi al mogulilor”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a mai spus că, potrivit sesizării de miercuri a Avocatului Poporului, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă încalcă prevederile Constituţiei României de la Articolul 1 aliniatul (5) care spune că ”respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”, dar şi ale Articolului 15 aliniatul (2), potrivit căruia ”legea dispune numai pentru viitor”. Aceeaşi ordonanţă de urgenţă a Guvernului contravine, totodată, şi Articolului 16 aliniatul (1) potrivit căruia ”cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, a adăugat Bogdan Oprea.

Citeşte şi Avocatul Poporului a contestat la CC Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa

”Îl rugăm pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să dea dovadă de corectitudine atunci când face referiri care implică prevederi ale Constituţiei României şi, în acelaşi timp, îl atenţionăm să stopeze orice fel de acţiuni, inclusiv legislative, împotriva presei audiovizuale. Continuarea acestui mod de acţiune este de natură să aducă prejudicii majore, nu numai presei autohtone, dar şi credibilităţii statului de drept din România”, s emai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă