26.6 C
București
vineri, 6 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu, la întâlnirea cu preşedintele Elveţiei: E un dezastru cu presa noastră

Băsescu, la întâlnirea cu preşedintele Elveţiei: E un dezastru cu presa noastră

Preşedintele Băsescu i-a atras atenţia râzând omologului său elveţian, Micheline Calmy-Rey, asupra numărului mare de jurnalişti, notând că „e un dezastru cu presa noastră”, prezentă în mare număr la eveniment, în condiţiile în care din delegaţia Confederaţiei face parte doar un singur jurnalist, relatează NewsIn.

„E un dezastru cu presa noastră. Ei ştiu părerea mea despre ei. Nu e un secret. Dar nu în termeni de conţinut, ci ca număr”, a afirmat Băsescu, râzând.

În debutul întâlnirii bilaterale dintre cei doi şefi de stat, Băsescu s-a uitat spre jurnaliştii din sală, spunând către Micheline Calmy-Rey că „e un dezastru cu presa noastră”. După câteva secunde, preşedintele a adăugat că „ei ştiu părerea mea despre ei”, arătând spre reporterii prezenţi la întâlnire, şi „nu e un secret”, dar a precizat că se referă doar la numărul lor.

Din delegaţia Elveţiei, face parte un singur jurnalist, Micheline Calmy-Rey neavând nici cameran sau fotograf oficial.

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey, va efectua joi şi vineri o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Cu această ocazie, vor avea loc convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, urmate de o declaraţie de presă comună.

Este a doua întâlnire dintre Traian Băsescu şi Micheline Calmy-Rey în România, după ce şeful statului a primit-o la Palatul Cotroceni în 2006, pe vremea când aceasta ocupa funcţia de ministru al afacerilor externe al Elveţiei şi vicepreşedinte al Confederaţiei.

Traian Băsescu a efectuat la rândul său o vizită oficială în Elveţia în octombrie 2007, după ce Micheline Calmy-Rey a preluat conducerea Confederaţiei. Preşedintele Confederaţiei Elveţiene este ales de Parlament pentru un mandat de un an. De la 1 ianuarie 2011, Micheline Calmy-Rey ocupă pentru a doua oară această poziţie, după ce a fost aleasă preşedinte pentru prima dată în 2007.

Cele mai citite

Tânărul abandonat de mamă la naștere care a devenit profesor. „Evoluția este un termen pe care l-am utilizat mult“

Un tânăr în vârstă de numai 23 de ani din județul Gorj, cu o poveste de viață impresionantă, este noul profesor de Limba și...

Nereguli majore la comercianții de produse congelate: ANPC a dat amenzi de 2,5 milioane lei

Peste 500 de comercianți de produse congelate, inclusiv înghețată, au fost verificați de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în cadrul unei ample...

Donald Trump îl vrea pe Elon Musk în echipa sa

Trump propune o comisie guvernamentală pentru eficiență, condusă de Elon Musk Într-un interviu despre viziunea sa economică, Trump a declarat că, dacă va ajunge la...
Ultima oră
Pe aceeași temă