32.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportBăsescu a convocat CSAT în şedinţă, marţi. Ponta are întâlniri cu omologii...

Băsescu a convocat CSAT în şedinţă, marţi. Ponta are întâlniri cu omologii europeni la aceeaşi oră

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va fi convocat, marţi, pentru a discuta propunerile de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

Şedinţa Consiliului va începe la ora 15:00, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. 

Traian Băsescu îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar Victor Pomta pe cea de vicepreşedinte al Consiliului. Ceilalţi  membriiai CSAT sunt: ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul de Interne, Radu Stroe, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu. 

Citeşte şi: Ponta îi dă replica lui Băsescu: Nu votez ceva ce nu e pe ordinea de zi în CSAT

De asemenea, din CSAT fac parte şi directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, General-locotenent Ştefan Dănilă, dar şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota. 

Şedinţa CSAT, convocată de către preşedinte, este programată la o oră la care premierul are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est.

Astfel, marţi, în intervalul orar 14.15-14.45, Ponta are programată o întâlnire cu omologul polonez, iar de la ora 15.00, când va începe şedinţa CSAT, Ponta ar trebui să se întâlnească cu prim-ministrul slovac, potrivit programului prim-ministrului, publicat de biroul de presă al Guvernului.

De asemenea, tot marţi, premierul Ponta are programate întrevederi cu prim-miniştrii din Cehia, Albania şi Slovenia.

 

Cele mai citite

Cauți oferte medicale din România?

Intră pe MedAtlas! Accesul rapid și facil la servicii medicale de calitate este atât de necesar în prezent. Soluțiile online au devenit tot mai populare,...

Cod galben de furtuni în 19 județe până mâine; căldură în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţa în aproape jumătate din ţarăConform prognozei...

Bolivia: O lovitură de stat a eșuat după atacul militar asupra palatului prezidențial

Şeful forţelor armate din Bolivia, una dintre țările cu cele mai mari rezerve de litiu din lume, a fost destituit din funcţie şi arestat...
Ultima oră
Pe aceeași temă